Recepti kulena, kobasice, švargle...

Nije to on,izbegava surenje pa se nasao u poslu da slika! :osmeh:

Da li i koliko da stavim ledjne slanine u meso od buta kada budem pravio kulen.

Ne volim masno ali ne volim ni kada se "skosti" i da pojasnim ne stavljam slaninu radi povecavanje kolicine
i prodaje , vec samo da mi kulen bude kvalitetan. Inace ne stavljam nista drugo sem meso od buta.

Neće od leđne slanine kulin da bude mastan to je čvrsta mast .ako je meso iz buta bez masnoce možeš čak i do 10% masnoće i neće biti mastan

Dzionik nisam ja taj.Platio sam ljude da pokolju,ošure i rasplate na polutke a ja sam samo grejao vodu ali sam zato danas poginuo za slobodu.

1.500 dinara u polutke ako šure,2.000 dinara ako deru a 2.500 dinara ako rade sa sve sečenjem i komadanjem naravno po komadu.Rade i topljenje masti,prerađevine i ostalo ali ne znam po kojoj ceni jer prerađevine ne volim da mi drugi prave.

Matiću,da si pio kuvane rakije ili vina,ne bi se smrz'o.:osmeh:
Kod mene kobaja,kulen i kosti dobili prekomandu iz pušnice.
i36mn5.jpg

i jedan selfi:osmeh:
2lxfqj7.jpg

Kod mene ovi sto kolju ispadose najjeftiniji. Neko 1000 RSD, a neko 10 evra. Za te pare zakolje, odere, raskomada, izveseljci i isece mast. Stvarno povoljno.

Ja sam cuo da je kod nas i do 35rsd/kg zive vage. Dali neko koristi nitatsku so za salamuru? Ja sam hteo al kazu da nevalja,toksicna je.

Ljušo znaš da sam anti alkoholičar pa imam problem sa radnom temperaturom.
Kod Đurđevića u mesari klanje je 15 din./kg sa uračunatim trihineloskopskim pregledom+poklon 10 m creva za kobasicu.

Kod nas odneseš kod njih 20 rsd kg. bez toplljenja masti,pregleda i prerađevina.Nego ove godine problem sa inspekcijama,još ranije obišli sve zapretili pojedinačno.Jedan rešio da se legalizuje,potrošio silu para ali nije ove godine klao_Ovi drugi podigli cene normalno,ali opet inspekcijai pretnja oduzimanjem zatečenog mesa,tako da su nam poremetili višegodišnje navike.Zanimljivo da su i kod nas ovi legalni mesari ponudili uslužno klanje što je ranije bilo nezamislivo.Inače reč je o opštini Titel.

Potrebna pomoć ili mišljenje,juče kako smo klali kod jedne nazimice na jetri su bili veliki beli plikovi(ne fleke nego plikovi)da li može neko da mi kaže može li meso da se suši i da se konzumira bez termičke obrade?

Meso može,ali tu jetru(crna džigerica) NE.
Nemoj je davati ni kerovima,nego zakopaj ili zapali.
Koliko se sećam to su neke ehinokoke.

Nazad
Vrh