Boga mi kako nam Vucic steze kais iduce godine cemo 2 da turimo u to jedno korito.@North ARMY
Vreme je da napravis vece korito.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Boga mi kako nam Vucic steze kais iduce godine cemo 2 da turimo u to jedno korito.@North ARMY
Vreme je da napravis vece korito.
Mi danas obavili posao, sutra jos mast da se sredi i meso da se usoli. Posto se kod nas u kuci najvise jedu kobasice ove godine smo opravili 48 kg. Svakom clanu po 8kg, a nekom i malo vise.
banacni zovu to bela kobasica a ostatak sveta dzigernjaca.. salu na stranu, kuvaju se iznutrice, crna i bela dzigerica (po ukusu, mi licno obicno samo polovinu stavljamo), srce, jezik, kozura, glava.. skida se meso sa kostiju sve se melje dodaju se zacini po zelji beli luk, biber, so, malo paprike i obavezno sacuvati vodu od kuvanja iznutrica koja se doliva prikom mesanja da se dobija pihtijasta masa, puni se uglavnom u plasticnim crevima fi 50-60 ili u najlonskim kesama od tri kile pa se razvuce na debljinu od 2-3 cm a neko puni i zeludac.. ostavlja se na hladnom da se ohladi i stegne, i posle je spremno za konzumaciju
Ne razumem se, ali znam da citam. Na deklaraciji lepo pise super moderatore MaticuI u to se razumeš.
[h=1]DONATA[/h]20 BULEVAR OSLOBOĐENJA, 23000, Zrenjanin, Srednje-banatski okrugAjd da pitam,gde u NS ili ZR ima tih,kako se kaze,kolagenih creva f55 za kulen da se pazari?
Najboje staviti u mrezasti dzak da ih posle ne lovis po bagracu Banatski, ili oraniji , dovoljno je samo da baci kljuc tj.provri i odmah vadis ,moze u hladnu vodu ili poredjas po stolu da se ohlade i stegnu.Zbog prirodnih vlakana ja ostao uskracen odgovora koliko se dugo ostave da prokljucajau tkz hurke kada se pune u prirodna creva
Najboje staviti u mrezasti dzak da ih posle ne lovis po bagracu Banatski, ili oraniji , dovoljno je samo da baci kljuc tj.provri i odmah vadis ,moze u hladnu vodu ili poredjas po stolu da se ohlade i stegnu.
Moze da se zamrzne,ali sto duze stoji gubi ukus,brze nego suvo mesdprilike do 3 meseca.A u frizideru oko 2 nedelje.Koliko to može da traje u frižideru li može da se zamrzne??