sova
Član
Jedno 7_8 evra.Zna li ko cenu prave domace kobasice tipa cajna kobasica.Hoce covek kad napravim i osusim da mu prodam,ali da mu sad kazem cenu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jedno 7_8 evra.Zna li ko cenu prave domace kobasice tipa cajna kobasica.Hoce covek kad napravim i osusim da mu prodam,ali da mu sad kazem cenu
Kod nas je skoro isti recept sem sto mnogi izbacuju ,belu dzigericu,.Jedan dalji rodjak,je ubacivo celu zadnju sunku u baretinu,i puniuo u creva za kobasice,i mogu ti reci da ispadne sasvim dobro.Nije voleo kobasice,voleo je dzigernjace,al dobro ima nas svakakvi.banacni zovu to bela kobasica a ostatak sveta dzigernjaca.. salu na stranu, kuvaju se iznutrice, crna i bela dzigerica (po ukusu, mi licno obicno samo polovinu stavljamo), srce, jezik, kozura, glava.. skida se meso sa kostiju sve se melje dodaju se zacini po zelji beli luk, biber, so, malo paprike i obavezno sacuvati vodu od kuvanja iznutrica koja se doliva prikom mesanja da se dobija pihtijasta masa, puni se uglavnom u plasticnim crevima fi 50-60 ili u najlonskim kesama od tri kile pa se razvuce na debljinu od 2-3 cm a neko puni i zeludac.. ostavlja se na hladnom da se ohladi i stegne, i posle je spremno za konzumaciju
Severni Banat majuske, srednji bele kobasice,Bacvani hurke, urke, djigernjace a sve se svodi na isto tkz. barotina je baza, tj. kuvana svinj. glava kozure,bela dzigerica tj. pluca,srce, bubrezi,zeludac,crna dzigerica, po kojoj i nosi ime dzigernjaca, a koja se stavlja u barotinu 15/20 min.pred kraj. I naravno zacini koji mogu biti vrlo razliciti, sa paprikom, bez paprike sa biberom ,beli luk i naravno so koja je neminovni zacin i konzervans za sve preradjevine.Mi to zovemo majuska.
Ima relativno dosta proizvođača paprike.Na stranici pre ove postavio sam sliku paketa paprike sa brojem telefona na koji se možete informisati i videti da li čovek može da vam pošalje na kućnu adresu.Na ovom linku je takođe jedan od proizvođača http://www.kisspaprika.com/