Recepti kulena, kobasice, švargle...

Električni šporet.Stavite dole tepsiju sa vodom a gore na žicu slaninu,meso ili šta već hoćete da barite.Podesite na 70 stepeni i ostavite da se bari 6-7 sati.

Sve kao sto je Matic napisao samo pre toga stavim na par sati u pusnicu da bi se osetio i dim. Ukus je odlican ja ovo pravim vec godinama samo sto sam ovaj put probao i cureci karabatak

Električni šporet.Stavite dole tepsiju sa vodom a gore na žicu slaninu,meso ili šta već hoćete da barite.Podesite na 70 stepeni i ostavite da se bari 6-7 sati.
Ako sam dobro razumeo meso je na zici i kuva se na pari i verovatno se okrece sa vremena na vreme? Jesam li u pravu? Jos nesto. Da li se stavlja na ringlu ili u rernu? Kada se soli?

Juce uradjeno po Frenkyevom receptu
IMG_20140330_085900.jpg

Frenki a da li se stavlja direkstno na zicu slanina ili se stavi u neki plek pa onda na zicu? I da li se stavlja ranije osusena slanina u susnici ili se stavlja ziva slanina iz zamrzivaca da se bari?Hvala unapred

Ziva iz zamrzivaca se nasprica, ostavi 24 sata, onda na jedno 4 sata u pusnicu na kraju u rernu direktno na zicu, ostalo je napisao Matic. Jako bitno je tacno izmeriti tezinu mesa koje se obradjuje i nikako ne promasiti kolicinu soli od 1.8%.

Што се односа воде и соли тиче, колико ја знам, је: на 1л воде иде 100г соли. А количину (литара) правиш колико ти је потребно.

Znaci ako gledamo procenat od dva posto za slaninu na kilogram slanine ide 20 grama soli koje treba da se rastvore u 2dcl vode i da se svih 2 dcl ubace u slaninu?

Znaci ako gledamo procenat od dva posto za slaninu na kilogram slanine ide 20 grama soli koje treba da se rastvore u 2dcl vode i da se svih 2 dcl ubace u slaninu?

Ја сам мислила на саламуру кад сам рекла да на 1л воде иде 100г соли. За шприцање незнам.

Ja nikad ne merim koliko ima mase slanina, sunka, kolenice. Usolim po "osecaju" i uvek bude dobro. Vidi se to na oko kad je so pokrila meso. Narocito je bitno kod sunke oko kosti dobro usoliti, jer tu je najdeblje meso i tu hoce da se kvari ako nije dobro usoljeno. Za slaninu i kolenice nema sanse zeznuti kako god da se usoli.

Nazad
Vrh