Razrivač (Gruber)

Razrivano kukuruzište,današnji posao,posle kombajna jedan prohod kratkom tanjiračom

IMG_20151104_162703.jpg

Slike od probe grubera,radjeno je kad je bilo suvo pre ovih svih kisa,moj neki zakljucak i utisak gruber jako dobro ulazi u zemlju i posle xxx kj uradjenim kod vlasnika cije je gruber,ali trazi dobro isckanu i rasporedjenu masu kao i 170+ ks da bi resio u jednom prohodu obradu za setvu prsenice ili cak kao i zamenu za oranje.
20150925143658.jpg

20150925150004.jpg

Pozz,imam jedno pitanje sta je najbolje da se uradi u ritskoj zemlji da idem gruberom sad ili u prolece za setvu suncokreta ili soje ili da orem?

Tu se konkretno seje soja
Potošnja je 8-10l/kj,učinak oko 3.5kj/h
Na repištima je potošnja bila 12-15l/kj uz učinak 3kj/h,takodje i na njivama za repu 2016

- - - - - - - - - -

PS pšenica kod mene ide u no-till varijanti

A na prolece pred setvu ides jos jedan prohod gruberom ili ides nekom teskom drljacom pa setva?

Kako vuče claas taj gruber? Koliko km/h i na kojoj dubini? Jel to zahvat 3m?

Послато са Nexus 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena od urednika:
Na 10-15cm 8.5km a drugi prohod na 15-20cm 7km.
S tim da sam probao u jednoj njivi gde je radjena repa i podrivano pa kukuruz bio posle toga tamo je 6km jedva vukao na 15cm.
Da 3m.

Dobro i vuče za tako mali traktor. Prvenstveno misim jer za takav gruber treba barem 170ks, ali da bi ga vukao bez problema i 200ks. A potrošnja?

To ti je još lakša verzija terana. Da je tera-grip još bi bilo teze. Za pravi posao treba bar 170 ks, a optimum je 200. Kad prodaje par godina upotrebe grubera otpor zemljišta se smanji i za 20%. Provereno.

Dobro i vuče za tako mali traktor. Prvenstveno misim jer za takav gruber treba barem 170ks, ali da bi ga vukao bez problema i 200ks. A potrošnja?

Kod nas u banatu i 200 konja je donja granica za tu masinu,vuce,ali manjka brzine...Igore kako ga nosi klas u transportu-pretpostavljam da bas nije svejedno?

Mi sa dzon dirom od 110ks radimo sa potingerovim gruberom sinkro 3020. 3m radni zahvat, samo što ima 2 reda radnih organa (motika), koliko vidim horsch ima tri reda. A vala mu nije svejedno. Brzina 8,4, dubina 15-20 potrošnja malo jače od 8l. Već dve godine je kod nas, uglavnom posle drugog prohoda na sojistima sejemo žito. Ove godine smo sejali posle prvog prohoda.
57ed348e43cf765cbc4093d76ac5c2ee.jpg

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Veci setvospremac...:)
Predvidjen je da radi na 15-20cm. Nije konstruisan za dublje gruberisanje.

Nazad
Vrh