Razrivač (Gruber)

Odg: Gruber

Meni i sad zuji u usima od simfonijskog orkestra u menjacu 577 no dobro sta je tu je.......... :haha: :haha: ::namigivanje::

Manji od tog nema a i ne bi bilo efekta jer je knap sa tragom tockova.
'Fala Bogu i nosi ga a i vuce! Danas je bilo probno uradjeno nesto vise od 1kj, sutra dotezanje srafova, stelovanje diskova i pun gas. Na probnom snimku sam vukao 4. sporom. Kada sam ga dostelovao malo isao je 1. brzom... :D

U skorije vreme ne planiram da menjam traktor dok ne obnovim ono sto sam planirao tako da ce biti vencan sa sedmicom odredjeni vremenski period! :ppozdrav:

Sa kamatom me kosta nesto ispod 5000 evropskih ::novac::

Koliko se vidi na snimku dobro radi. :bravo:
Druze ,malo ko bi se usudio da zakaci to cudo za sedmicu! :D
Post je spojen: [time]1283987122[/time]

sad videh cenu,dobra cena ali ako ti se uklapa u kalkulaciju tad je OK.
Hoces li sa nama podeliti tvoju kalkulaciju za kupovinu ovog prikljucka.
Nemoj me krivo shvatiti,verovatno nisam jedini koga to zanima. :ppozdrav:

:D

U uputstvu lepo pise da je namenjen za traktor 70-80 ks...

Kalkulacija je prosta-cena grubera je ista kao i cena vucene V 28 tanjirace pa paker valjcima pa sam se odlucio za kupovinu njega zato sto ima slicnu namenu kao tanjiraca sa nekim boljim karakteristikama. U svakom slucaju, kada mi je potrebna tanjiraca uvek mogu pozajmiti od drugara isto tako kao sto ja njima mogu pozajmiti gruber tako da imamo zatvoren krug masina...

Gruber 2.5m

2hfn9s8.jpg

351h6yu.jpg

1z70wsz.jpg

axybko.jpg

2ev47e0.jpg

2b6xzn.jpg

jzab2v.jpg

2moa4r7.jpg

bs69.jpg

2bp4k0.jpg

a9uwc9.jpg

27ybfgp.jpg

xpopcy.jpg

2dryijt.jpg

2djl3k.jpg

Cestitke Sebastijane, jeli to onaj koji si pre nekog vremena pravio za ursuza ?

Zanima me kako si napravio nosace radnih organa , tj od sasije do vrha .

@ Sutjescanin

Odlično napravljeno. ! Jos staviš naljepnice lemken i nitko neće skužit da je domaće :D Inace poslao sam ti P.P u vezi grubera. :ppozdrav:

Svaka čast majstore tako se radi kako treba, dali su radni organi iz Malog Iđoša.

Hvala svima na pohvalama,ceo gruber je radjen sa materijalom sa odpada to jest brodcki lim.i radna tela i nosaci radnog tela,sve je seceno na plazmu i slajfericom,jedino su ta koplja kupljena ,krila sa strane pravljena od gibnja,treba da se zavrsi,da se stave diskovi iza zadnjih 4 radnih tela da bi zatvarali razore koje ostaju.
Post je spojen: [time]недеља, 19. септембар 2010. 07:31:01 CDT[/time]

n31d2v.jpg

2rwmdg1.jpg

mublgz.jpg

Bice slika sutra zurim na svadbu ...

Bubu je napisao(la):
U skorije vreme ne planiram da menjam traktor dok ne obnovim ono sto sam planirao tako da ce biti vencan sa sedmicom odredjeni vremenski period! :ppozdrav:

Sa kamatom me kosta nesto ispod 5000 evropskih ::novac::
neizgleda loše gruber druže,koliko si uradio sa njim,koja dubina,koja brzina i potrošnja,ako nije tajna? i kako si zadovoljan sa kvalitetom? i ja sam rešio da zamenim plug,tanjiraču,drljaču i setvospremač sa gruberom naleto,za početak,plug sam prodao,ali neznam šta da kupim,nešto nemam preterano poverenja u te "no name" mašine,pogotovo domaća redinost,Sutjesčanin nemoj se naći prozvan i uvređen,ali mislim da bi ja to poder'o za jedan dan,lima je u staroj jugi bilo po specifikacijama mali milion,koji je za šta,da nedužim,danas u prodaji ima samo ČELIK ZA ŠERPE,nije bez veze da mašine sa zapada imaju cenu,ali imaju i adekvatan kvalitet za tu cenu,i naši preci su onomad probali praviti pitu od govana,jako lepo znala da ispadne,ali kako god SMRDELA je

Malo sam uradio spram onog sto sam hteo, sto zbog vremenskih uslova sto zbog vremena i drugih poslova koje sam radio. Radio sam strniste dok je bilo prilicno suvo sa probanih par kombinacija. Krajnji rezultat u tezem zemljistu kod mene je bio na dubini od oko 15cm, teoretska brzina oko 7km/h (V spora na 577) i ucinak tu oko 2kj/h mozda malo manje sa potrosnjom do 5l/kj grubo racunajuci jer nisam sipao pistoljem na pumpi vec iz kanti tako da podatak ne mogu sa tacnoscu da kazem.
Kvalitetom izrade, tehnickim resenjima i samim radom grubera sam prilicno zadovoljan. Ova godina je bila extremna po sabijenom zemljistu ali to nije predstavljalo problem. Probao sam da radim i u atarskim putevima cisto iz radoznalosti i islo je normalno kao i u njivi samo sto je radna brzina bila 20% manja. :D :ppozdrav:
Posto imam nekih 'friskih' arendi na kojima kukuruz ne uspeva bas najbolje zbog strukture zemljista, vrlo verovatno je da cu pokusati da gajim soju kao monokulturu i da ce osnovna obrada biti 2 prohoda gruberom ali do toga jos ima dosta vremena da ne govorim dzabe unapred...

normalno sad,zapravo ne baš sad,nego dok je optomalna vlaga! Ali netreba dvaput,skinuti peraja iliti pačije šape i na 25 cm,samo da traktor ide bar 10km/h,brzina je jako važna,ni kod oranja nije dubina najmerodavnija,Bog nije dole :nono:
Post je spojen: [time]1290862169[/time]

Nazad
Vrh