Razrivač (Gruber)

Mk,ako misliš na 4M,ne znam nije ćale probao ali po zvuku motora bi rekao da ne može. No doduše prvo je radio u 3M i kad sam ga pitao zašto ne proba 1H,kaže biće teško motoru. Medjutim kad ga je probao prvom video je da ipak može i da nije teško motoru pa je tako odradio drugi deo njive u 1H. S obzirom da smo sad friški u ovoj oblasti obrade,bice tu još raznih probi i testiranja a i snimaka! ::traktor1:: Momo na toj dubini bez problema 4x40.

lako je ici tom brzinom na malu dubinu koda je vec rastresena zemlja u povrsinskom sloju...daj neki video gde ide bar 20+,i to bez prethodnog prolaza nekom masinom...da vidim sta moze da uradi,posto i ja gledam vec neko vreme da uzmemo neki gruber,da orijentaciono znam koja sirina,broj organa itd...

Srdjane ovako ide kod mene:

sa gruberom od 3m ( 10 radnih organa ) sa skinutim krilima na dubini od 20-25 cm u laksoj zemlji ide 9 - 9.5 km/h a u teskoj zemlji 7.5 - 8 km/h. Mislim da bi tebi za 160 ks 3m bilo puno tako da bi trebao uzeti gruber koji je sirok kao traktor. Ako hoces dodji slobodno sa traktorom posle skidanja psenice i probas kako ce se ponasati sa 3m.

Srdjane da imam okačio bih. Gruber je ne davno kupljen i nismo mnogo ekperimentisali. Bila je jedna parcela nepaljenog kuruzišta na kojoj smo se "igrali" ali nemam ni slike a ni snimak ishoda... Jbg nisam nosio fotoaparat sa sobom a tel. mi je teška klasika Nokie jer me prati maler da ili ga razbijem ili izgubim. Biće snimaka. Ne baš ubrzo ali biće!

Srdjane ovako ide kod mene:

sa gruberom od 3m ( 10 radnih organa ) sa skinutim krilima na dubini od 20-25 cm u laksoj zemlji ide 9 - 9.5 km/h a u teskoj zemlji 7.5 - 8 km/h. Mislim da bi tebi za 160 ks 3m bilo puno tako da bi trebao uzeti gruber koji je sirok kao traktor. Ako hoces dodji slobodno sa traktorom posle skidanja psenice i probas kako ce se ponasati sa 3m.
Pa 3 metra-160 ks ,mislim da bi mogao samo plice da radi...ali ipak Ne bih uzeo gruber koji samo pokriva tragove traktora-iz razloga sto je postoji mogucnost da cemo uzeti jaci traktor...pa nisam nista uradio onda,a na vecem lako se skinu krajnja tela...

Polako se sprema za sledecu sezonu, juce stigao.

img2565.jpg
img2566.jpg
img2567.jpg
img2563.jpg

jedino po friskom oranju... U strnju sanjaj da ce 52 ks biti dovoljno snage za ovaj prikljucak da radi potrebnom brzinom...

Ovaj je mogao i spremacem uraditi.

@Raca
Tesko da ces ti to vuci sa 52ks,za ovo bar 90ks...da radi kako treba.

jedino po friskom oranju... U strnju sanjaj da ce 52 ks biti dovoljno snage za ovaj prikljucak da radi potrebnom brzinom...

Bobo ovo je laksi gruber, imao sam takav stariji sa 10 radnih tela i vukao je, na kraju krajeva lako se skidaju radna tela pacemo sarafati dok traktoru nebude lepo. Inace planiran je da zameni : setvospremac (rotodrljacu), tanjiracu i plug. Fabricki podaci:
img2568.png

kad skinem dva radna tela onda je model 2007, i ici ce do 30 dubine naravno bez krilcadi, sa njima dva puta strnjika do 20cm dubine.

Sretno ti bilo ali meni se to cini kao pre malo snage za ikakav rad... Jasno mi je da se strnja prvi put prolaze na dubini do 15cm a drugi trag kad se ovo slegne do 25cm dubine. Mene najvise brine hoce li gruber imati radnu brzinu da uzmjesa zemlju kako treba... Od sporog rada tu nema nekog posla.

Jedva cekam da vidim neki video iz rada zivo me zivo zanima kako ce ici ta tvoja kombinacija.

Jel radio neko sjetvospremačem u strnju ili slično . Ja imam jedan stari sjetvospremač koji ne žalim a i jak jek njeki valjda Njemački . Čudo je kako dobro može da uradi . Radio sam strnje i jednom za pšenicu direkt u paljeno kukuruzište . Samo duboko , bez skretanja i piči.

Nazad
Vrh