Razrivač (Gruber)

Ovaj gornji deo, piramida, jel se meni čini, ili ona jako mnogo "diše"?
Pa druže brzina oko 9.5 km/h,naravno da traktor malo trucka,a samim tim i ja u sedištu a pošto gruber pliva onda se čini da mrda trapez,ali to samo traktor mrducka,lagan je pa zato :cao:

To da je cicimoric vršio kukuruze bilo bi čisto odgore kao sojište

Snimljeno negde u srednjoj Bačkoj:
spa6967.jpg
spa6974.jpg
spa6977.jpg

A agregat koji je ovo odradio je ovaj:
spa6973.jpg
spa6976.jpg

Jos da legne etiketa masinska radionica kiraj :ppozdrav:

Nego ,da li ste na nekoj njivi napravili ogled, deo pod podrivac, deo pod gruber i deo pod brazdu?

Nismo pravili takav ogled na istoj parceli ali ima različitih sistema obrade na parcelama koje su u blizini.

Nisam primetio nikakvu razliku u prinosu u zavisnosti od sistema obrade.Prošle godine nismo imali gruber pa smo radili podrivanje + tanjiranje.

Danas smo podrili 2kj strnjike neplanirano. Stric je skoro kupio veliki traktor i podrivac/razrivac, pa smo ga pitali da uradi da vidimo kako to izgleda. Evo video, mozda se ne vidi bas najbolje posto je telefon los. I jedna slika kako izgleda posle masine, inace njiva je pre toga bila tanjirana samo jednom.
Inace ako sam promasio temu neka moderatori prebace gde treba, stvarno nisam siguran gde spada ova masina :)
fotografija0129.jpg

Kupljeni duli diskovi za "gruber"

Pitanje ,gde da ih postavimo ?
Da li na stabilni deo rama,ili na deo koji nosi valjak ?
Razmišljao sam da ih stavimo na pomerljivi deo koji nosi valjak ali smo u Sateksu videli da su na stabilnom delu konstrukcije.

Extra Kiiraj izgledaju, jel mi mozes reci gde ima da se kupe i koja im je cena?

Nazad
Vrh