Razrivač (Gruber)

Da li je neko probao gruber u suncokretiste koje je:
-ovrseno standardnim uredjajem s kljunovima, ne sa adapterom
-netanjirano
-netarupano

Mislim da bi gusilo jer bi se stapovi nagomilavali ispred grubera...ali ajde da pitam. Tamo sam mislio i da bi gusilo u kukuruzistu , pa su me veci klirens i redji raspored motika demantovali. Ideja je da u 2 prohoda spremi njivu(suncokretiste) za setvu psenice, tada bi se mogla izbaciti tanjiraca.
Ja ću ovih dana raditi netarupirano kukuruzište,pa će izveštaj sa terena,ali mislim da je to gore nego suncokretište (toga kod nas nema 10god min)

Gledano spreda
5 i 6 kao i 7 i 8 imaju isti smer možda bi to mogao da obrneš kao
1,2,3 i 4
jedna levo jedna desno.
Ovu šemu sam dobio od jednig člana i tako smo postavili opruge.Momentalno fali jedna u srednjem redu (čekamo da stigne u Agrol)Ovaj je sa 13 opruga a naš je sa 10 .

QScan10302012_183301.jpg

- - - - - - - - - -

kiraj jesi li rešio "zatrpavanje" brazdica posle prolaska grubera ?
Još nismo,najverovatnije će ići diskovi a to će biti za sledeću sezonu,pošto momentalno oremo.

U sustini je bitno da svako radno telo bude za sebe,da ne prate jedno drugo,a ovo je najlaksi raspored za 4 reda rad.tela

Treba mi pomoć,savet,mišljenje.... Pošto sam nov u svetu grubera nemam pojma gde da kupujem delove za njega. E sad,nisam bio lenj pa sam malkice prelistao temu i net ali mi ipak treba savet gde da kupim špic-vrh za lemken smaragd. Tj ovo

Pronadjene firme koje nude delove grubera: Agrol,Agrodivo,Agritehnicom,Agrometal trade,Almex,Agropanonka,Bell impex,Mikron,Tehnocontrol i Res trade. Ustvari treba mi savet u vidu ko je najpovoljniji i ko prodaje kvalitetne delove. Glupo mi je da dajem za neki deo npr 2000 ako je na drugom mestu 3000 ali je duplo kvalitetniji. Ili još bolje,da nekome skupo platim deo a da sam istog mogao jeftinije da kupim. Takve ne bih ni da zovem! Teška vremena,a ja težak tip..... ( Đ.Balašević) :osmeh: Unapred zahvalan na pomoći!

Naprave ti Hudjik po uzorku ili Cantavir.Plafon bi trebalo da kosta 1000din komad.Naprimer za IMT razrivac-gruber kod njih je duplo komplikovanija motika 650 dinara a imaju kvalitet.
Meni su na frezi stalno pucale moticice,stavljao sam razne proizvodjace i na kraju Hudjik,naradio sam se a motike jos kao nove.

@siniša 1979 po mom iskustvu i ličnom saznanju Mikron sirig i Agritehnicom Zrenjanin imaju odlične delove i direktno ih uvoze od njih sam i uzimao i nisam imao problema kao sa pojedinim koji tvrde da je "orginal" ili eventualno uvoz a ono od male privrede tj. pravljeni u garaži posle podne posle posla a pomagao im deda.

Hvala @ganga! To želim da čujem! Pardon pročitam. U moru prodavnica treba znati ko šta prodaje a ja kao što sam napisao nemam pojma jer sam nov.

sinisa1979

Po mom saznanju mikron je dobar,bar smo mi upuceni da tamo uzmemo ravnikove za plug,od velikih potrosaca ravnikova,kazu da su najduze izdrzali,a nije prejaka cena.Pa trebalo bi da su i za gruber dobri,tj.ima sanse da budu.
Planiras navarivati ili samo otkivati ili pak nista?
nama su ravnikovi tupi dosli,pa smo navarivali i nosili onda na otkivanje.

pitanje hteo bi da napravim grubera od 2.6m moticice sa duplom savijenem oprugom u dva reda pa me interesuje koliko radno tela da stavim da mi ne gusi u kukuruzovistu unapred vam hvala

traktor europard 824(82ks) a zato 2 reda posto imam i diskove koji bi isli iza 2 reda a nzasad nemam mesta da ubacujem u 3 reda zato pitam vase misljenje

Koje diskove imaš,nešto pravljeno ili originalno ? Daj neku sliku.

82ks 5radnih tela PUNA KAPA,i da hoćeš u tri reda ih nemožeš rasporediti,eventualno 6kom u 3 reda,a da će ići u kukuruzovini-garancije nema,iako ove godine možda i prođe,ali daj Bože da bude uvek 7-8-9t/kj,tu onda ŠANSE NEMA

baterije od vucne tanjirace od 7+7 lista mislio sam konbinovati gruberove motike(radna tela 7-9 ) pa iza njih da ide tanjirace pa iza njih pakere

Nazad
Vrh