Razrivač (Gruber)

Evo jednog kukuruzista koje nije tarupirano uopste a nije ni paljeno.

Ovako izgleda posle 2 prohoda sa gruberom na dubinu od dvadesetak cm

2wf2v12.jpg

sqgqvm.jpg

zar nije bolje u takvoj situaciji zaorati nego dva puta ići gruberom,
verujem da je utrošak goriva a i vremena približan...

potpuno si u pravu priblizno mi je isto vremena trebalo a i goriva sam potrosio kao da sam orao ali......

ovih 1 KJ mi je bilo usput kako sam radio sa gruberom sojista i ovako sam dobio prilicno ravnu njivu gde cu u prolece raditi setvospremacem samo jednom i moci cu da sejem. Zetveni ostaci koji su na povrsini mi ne smetaju nimalo jer nisam od onih koji gledaju na to " a sta ce komsije reci da je ovako prljava njiva"

Meni se sviđa,samo pošto to usmerava zemlju na jednu stranu,moraš voditi računa o levim i desnim zbog sile vuče,da ne beži u stranu,takođe moraš voditi računa i na koju S oprugu ćeš koju motiku staviti,jer su i S opruge leve i desne
Verujem da će efekat mešanja biti bolji nego sa mojim kopljima
Pošto su?

Kiraj,sta mislis da napravis ovakve zatvarace brazdi iza radnih organa?
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Razmišljamo o takvim zatvaračima iza brazde.Ovde se bolje vidi

trio_banner_gross_02.jpg

Minđušar,cena radnih organa sa slike je 21xx plus pdv,bez šrafova.

Sviđaju mi se,i cena mi se sviđa,uzeću dogodine garnituru da probam,hoćeš ti uzimati,da čujem utiske iz prve ruke? Koja je širina i debljina,i gde ih ima?

jedno pitanje za traktor europard 824(82) ks kuje sirine grubera da uzmem hvala vam unapred

Spajki, hvala ali u kolegino ime jer sam tu mašinu pozajmio samo da isprobam mogućnosti mog MTZ-a i mogu reći da ima "pune ruke posla" na dubini od oko 20 cm i brzinom kretanja 7,5-8 km/h
fotografija0234.jpg
[/IMG]
Nosači radnih organa su povareni za ram vadilice i ne može se menjati raspored. Kao što se vidi sa slike, ovo je kombinacija vadilice i starog IMT-ovog pluga sa otpada i mogu reći da je prilično težak za nositi a bogami i za vući. A što se tiče kvaliteta posla koji uradi ja lično sam prezadovoljan kada je repište u pitanju. Žitnica isto OK, a istanjirana žitnica mnogo bolje. Član ĐOLE 71 je bio prisutan i slikao je rad pa ako je voljan može i da posvedoči sa slikama !
kiraj jesi li rešio "zatrpavanje" brazdica posle prolaska grubera ?

Da li je neko probao gruber u suncokretiste koje je:
-ovrseno standardnim uredjajem s kljunovima, ne sa adapterom
-netanjirano
-netarupano

Mislim da bi gusilo jer bi se stapovi nagomilavali ispred grubera...ali ajde da pitam. Tamo sam mislio i da bi gusilo u kukuruzistu , pa su me veci klirens i redji raspored motika demantovali. Ideja je da u 2 prohoda spremi njivu(suncokretiste) za setvu psenice, tada bi se mogla izbaciti tanjiraca.

Nazad
Vrh