Razrivač (Gruber)

Ima Agrol oko 1.novembra.I ja sam narucio da uradim jedan Tiler drugaru.

Nerazumem stace vam 35x35 i 40x40,pa to je razrivac-tiler nije to podrivac,stace tu klirens neznam kakav kad je predvidjeno da razrivac ide relativno plitko u zemlju,da kazemo kao plug maksimum.Ja nisam cuo da je nekom pukla opruga 25x25 a o jacim da ne pricam.

25x25 bi ja izlomio od kraja do kraja kad bi pustio na 25cm 10km/h,treba klirens zbog kukuruzišta (nije na odmet),mada moj ide i ovako

Moj burazer u sremu ima razrivac sa 25x25 oprugama vec 5-6 godina.Bio sam prisutan mnogo puta kad radi sa njim,dubina oko 20-25cm u kukuruzistu ide kao lud,traktor 5106.Ali ne gusi jer je veliki razmak izmedju greda gde se srafe opruge.Naravno ima i rotor pozadi.Sve opruge su jos uvek citave i ne pokazuju znakove kraja,materijal je neki lud totalno.::svaka cast::Radi sa njim godinje oko 15-20 jutara.

Moj burazer u sremu ima razrivac sa 25x25 oprugama vec 5-6 godina.Bio sam prisutan mnogo puta kad radi sa njim,dubina oko 20-25cm u kukuruzistu ide kao lud,traktor 5106.Ali ne gusi jer je veliki razmak izmedju greda gde se srafe opruge.Naravno ima i rotor pozadi.Sve opruge su jos uvek citave i ne pokazuju znakove kraja,materijal je neki lud totalno.::svaka cast::Radi sa njim godinje oko 15-20 jutara.
Druže je danas uradim za 8 sati 25kj,pa o čemu pričamo,za 2 dana uradim kao tvoj burazer za 5-6god

Razumem ja to,svaka cast,i predpostavljao sam da radis dosta ali problem je zamor materijala zbog veoma mnogo odradjenih hektara i tu nece mnogo da pomogne opruga 35x35 u odnosu na 30x30.Duzi vek trajanja je veoma mali procenat.

Alal vera Kiraji ,imate živce ko konopce.Svaka čast na urađenom poslu obavezno stavi slike kad budete radili kukuruze baš me zanima kako "guta".

Kiraj ... e to je već nešto!! ODLIČAN POSAO! svidja mi se podešavanje dubine preko rotora i sam nosač rotora! Jedino bi možda trebalo napraviti malo drugačiji raspored radnih tela ..jer ima malo klinast raspored pa će ove opruge sa strana gurati grudve izvan domašaja rotora!

U pravu si , oćeš da kažeš da je u zadnjem redu manji broj nego u predzadnjem.
@Kiraj , jel na snimku oko 22. sek prebačen rang na dynashiftu , dosta ih pita u temi MF šta je dynashift pa da vide praktično. Čini se po promjeni zvuka.

Mislim da u kukuruzište nema šta da traži ,možda samo da proba.Što se tiče prepravke ,više ih neće biti osim dodavanja diskova .Raspored motika je po šemi koju je Cicimorić postavio,samo nam fali jedna opruga.
Momo ,na ovom snimku je MTZ 820.Verovatno je dodat gas.
Ovde se viti promena sa dynashift -om,negde na 30 -sekundi.

Lepo radi.
Da li je to brzina 8 km/h?
Kakav je dalji plan posle prolaska grubera? Tanjiranje, podrivanje, ili nista?

Nazad
Vrh