Razrivač (Gruber)

to je tvrda guma nije kineska:haha:

Prijatelju jesi ti siguran u to što tvrdiš,neznam baš dali ima 1400kg razlike između cevastog rotora i rotora sa gumenim prstenovima u korist ovog zadnjeg,ali sa cevastim rotorom je cenius od 3m 1612kg,pa ti vidi tamo šta nepaše u tvojoj matematici,usput prouči malo http://info.amazone.de/DisplayInfo.aspx?id=21916
Evo ga prospekt grubera koji sam ja koristio http://et.amazone.de/files/pdf/mg3792.pdf , tezak 2250kg,i jos 100 kg za drljacu koja je opciona bila na njemu. Izvinjavam se na gresci.

Tako da,ali mislim da je ona motika loš izbor,piše da je to za strnjiku-tj za ljuštenje strništa-što podrazumeva dubinu do 15cm,a za teža zemljišta i veće dubine koristiti uže motike 50-70mm širine

Tako da,ali mislim da je ona motika loš izbor,piše da je to za strnjiku-tj za ljuštenje strništa-što podrazumeva dubinu do 15cm,a za teža zemljišta i veće dubine koristiti uže motike 50-70mm širine
Drugari su njega uzeli i samo zbog toga da pripremi setveni sloj na zemljistu koje nije uzorano prosle zime , a psenica i jecam su bili predusev...posle njega isla je rotodrljaca ...i sta da ti pricam suncokret bio extra

Mi ga zovemo gruber a danas na predavanju sam cuo da se to zove razrivač (verovatno školski)

34isj7c.jpg

---------- Poruka napisana u 00:36 ---------- Prethodna poruka je at 00:33 ----------

Agregat 190ks sa razrivacem Horsch 3 metra, brzina rada 12km u dubini 40cm, zamena za oranje 100% dokazano

Gruber radi na nekih 30cm,ovo mu dodje kao neki podrivac.
Ja sam probao da zakrkam na 30cm direktno al sam oma otkinuo motiku,nisu radni organi predvidjeni,tako da sam morao 2x,plice pa dublje stim sto sam menjao motike(pacija noga,koplje).

Koliko mi je poznato (a nije puno posto nemam gruber, samo sam se nacitao svega po internetu) da je uloga grubera ta da se s njim ugara strnjika. Proizvodjaci pisu da je prvi prolaz gruberom odmah poslije zetve na 15-ak cm dijagonalno na smjer sjetve, oranja i ostalih operacija. kad korovi krenu nicati is sjemena koje je gruber u prvom prolazu zatrpao, opet ide gruber po toj njivi ali sad do 25cm i opet dijagonalno ali drugacije dijagonalno. Tako uradjena njiva je spremna da doceka jesen i zimsko oranje na vece dubine npr 40cm za repu, ili 25-30 cm normalno oranje jesensko/zimsko...

Gruber=razrivac= zamena (istog kvaliteta) za oranje. s tim sto vecim zahvatom dobijate i potrebu za vecim agregatom koji to vuce.

Horsh, slabo prisutna marka u nasim dvoristima, ali samo zbog jednog razloga ::novac:: Svima nama i satex i druge firme na ocigled rade posao, ali ovo je sam vrh. Provikana Mercedes marka. Na sajmu model od 3 metra s non stop sistemom zastite radnih organa kosta oko 15000 evra. sateh od 3 metra kosta 3200 evra. Pa uporedite...

dubina od 40 cm ide u paketu s potrebom za vecim agregatom, duzim radnim organima i volji vlasnika koliko ce terati. nas gruber ide oko 30 cm. radni zahvat je 2,10 cm. vucem ga s 105 ks da moze dublje isao spustio bi ga ja. al nit moze valjak da se digne, nit imam s cim onda da ga pomerim s mesta. Nemojte praviti konfuziju

Nazad
Vrh