Razrivač (Gruber)

Neznam za ostale, ilgi je jak i masivan sigurno se ne kida, jedina mana su mu kile i to posebno disk valjak… ostalo je veoma dobro.

Ma ide u zemlju samo treba kadar traktor, ja nisam o tome ni razmisljao, zar postoje gruberi koji nece u zemlju… ja sam radio i ugazene puteve kroz njivu, u selu je jedan proban sa 300 ks na maks dubinu sa krilcima, velikom brzinom, isterao gore oprugre do kraja, ali eno ga skroz ispravan ostao…

Landstal apb 3metra pise na tablici da je tezak 2100-2200 kg, traktor je 190 ks 8tona i oseti se da napred fali jos tereta, najveci je problem vaga i udaljenost valjka...

Za 10 radnih organa i čestit rad treba minimalno 180-190 ks, a za potpun konfor 220+
Da bi radili gruberom na 25+ cm u svim uslovima treba pored snage i kila. 9 t dobro rasporedjenje mase. I jos jedna stvar je dobar menjac. Da imate solidan izbor od 7 do 11 km/h za dublju obradu, a za plicu od 9 do 14 km/h. Dakle najbolji je PS ili neka vrsta vario menjaca.

Bas i nema. Horsch terano je vislji 7 cm. Po nekad to znaci, ALI retko ko da direktnto radi gruberom kukurzovinu.
Za redovnu upotrebu posle soje, ili psenice nema nikakvih problema sa klirensom. Jedini problem moze da bude vsljak, ali taj isti problem ima i terano.

Bas i nema. Horsch terano je vislji 7 cm. Po nekad to znaci, ALI retko ko da direktnto radi gruberom kukurzovinu.
Za redovnu upotrebu posle soje, ili psenice nema nikakvih problema sa klirensom. Jedini problem moze da bude vsljak, ali taj isti problem ima i terano.
Misliš na činjenicu da hoće da se lepi zemlja na taj puni valjak, uzeo bih V ring, imam ga na tanjirači i radi ok, a nema nikada zagušenja

Za 10 radnih organa i čestit rad treba minimalno 180-190 ks, a za potpun konfor 220+
Da bi radili gruberom na 25+ cm u svim uslovima treba pored snage i kila. 9 t dobro rasporedjenje mase. I jos jedna stvar je dobar menjac. Da imate solidan izbor od 7 do 11 km/h za dublju obradu, a za plicu od 9 do 14 km/h. Dakle najbolji je PS ili neka vrsta vario menjaca.
Рецимо за рад до 15цм, не више, за трактор од 125кс да ли би 7 радних тела било таман или превише за лакшу земљу?

Poslednja izmena:
V-ring sam i ja narucio. Hocu da zamenim ovaj teski. Kad je mokro hoce da gusi i lepi za njega. Taj valjak je dobar samo kad je suvo i malo mokro.

125 ks bi bilo sasvim dovoljno za 7 radnih organa i na 20 cm, ali obavezno v-ring nazad.

V-ring je dosta laksi nego ovaj moj trenutni.

Pao je ponov prije nekih 10 dana, Ilgi Apollo 300 sa disk valjkom.
Za sada se odlično pokazao, vuče ga JD 6175M bez problema.
Radna dubina na strnjištu oko 30+ cm, na kukuruzništu oko 25cm što je i više nego dovoljno za sjetvu pšenice. Posle toga nailazi paket, rotodrljača i sijačica.
Za sada sve preporuke, ne guši što je najbitnije, ima 10 glava sa tzv. papučama kako mi to zovemo i ima dovoljnu visinu, te samim tim uspijeva da postigne dovoljnu dubinu ali i da rastrese zemlju i da je okrene...
Gruber je jako masivan i moćan, jedinu manu koju može predstavljati za manje traktore jeste njegova težina, pogotovo zbog disk valjka od 900kg koji se nalazi na četvrtom metru od poluga, ali za ovaj JD ne predstavlja problem.
Žao mi je što ne mogu da postavim ovde snimke rada
00acda1595fa76a883f7847adafe95ed.jpg
f2debd289e2986c967b4b4d7769e6305.jpg

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Pao je ponov prije nekih 10 dana, Ilgi Apollo 300 sa disk valjkom.
Za sada se odlično pokazao, vuče ga JD 6175M bez problema.
Radna dubina na strnjištu oko 30+ cm, na kukuruzništu oko 25cm što je i više nego dovoljno za sjetvu pšenice. Posle toga nailazi paket, rotodrljača i sijačica.
Za sada sve preporuke, ne guši što je najbitnije, ima 10 glava sa tzv. papučama kako mi to zovemo i ima dovoljnu visinu, te samim tim uspijeva da postigne dovoljnu dubinu ali i da rastrese zemlju i da je okrene...
Gruber je jako masivan i moćan, jedinu manu koju može predstavljati za manje traktore jeste njegova težina, pogotovo zbog disk valjka od 900kg koji se nalazi na četvrtom metru od poluga, ali za ovaj JD ne predstavlja problem.
Žao mi je što ne mogu da postavim ovde snimke rada
00acda1595fa76a883f7847adafe95ed.jpg
f2debd289e2986c967b4b4d7769e6305.jpg

Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Probaj preko imgr,on hoce da postavlja snimke ili prekotapatalk-a

Nazad
Vrh