Razrivač (Gruber)

Meni se isto svidja ali nema pozadi tanjire nego samo moticice i rotor...ja nemam izbora od 2.2m samo sa pet mogu nista preko toga..a ilgi je od 2.5 sa pet radnih tela sad videcemo a cenovno su tu isto

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Jel moze gruber u kukuruzistu da zavrsi posao kako treba?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Zavisi od sečke i uopšte samog kukuruznog adaptera.... Odnosno ako je masa dovoljno dobro usitnjena, pa još ako je nekom srećom malo nakisla onda i mačora da uhvatiš za rep i vučeš, kukuruzovina će "nestati" a ne da nećeš sa gruberom. E, ako štapovi kukuruzovine ostanu dugački 20-30-50cm onda nema tog grubera koji će tako nešto spakovati u zemlju. Tako da, pronađi gruber 2.2-2.3m radne širine koji ima radne organe kao Horsch ili Lemken. Moj savet i mišljenje.

Zavisi od sečke i uopšte samog kukuruznog adaptera.... Odnosno ako je masa dovoljno dobro usitnjena, pa još ako je nekom srećom malo nakisla onda i mačora da uhvatiš za rep i vučeš, kukuruzovina će "nestati" a ne da nećeš sa gruberom. E, ako štapovi kukuruzovine ostanu dugački 20-30-50cm onda nema tog grubera koji će tako nešto spakovati u zemlju. Tako da, pronađi gruber 2.2-2.3m radne širine koji ima radne organe kao Horsch ili Lemken. Moj savet i mišljenje.
hvala kolega vidovnjace..landstal je 2,2 za pet radnih organa a ilgi je isto sa pet samo sirina mu je 2.5m i kazu da je mnogo bolji

Ilgi forza je igracka za Landstal.
Landstal od 2.5m sa organima u 3reda je 6000e sa pdv.
Ilgi apolo je vec nesto drugo,ali najmanji je 3m

Pitanje za vas koji radite sa gruberima, Landstal APB 250, 2.5m širina sa motikama u 3 reda, da li bi bilo izvedivo u teškoj zemlji za traktor od 145 ks na dubini 15-20 cm?

Pitanje za vas koji radite sa gruberima, Landstal APB 250, 2.5m širina sa motikama u 3 reda, da li bi bilo izvedivo u teškoj zemlji za traktor od 145 ks na dubini 15-20 cm?
Snimao sam drugara pre neki dan sa 150 ks je vukao Ilgi Apollo od 3m u teskoj zemlji.

Poslednja izmena:
Ovo gore je Landstal? Imam Rotoland sa takvim radnim tijelima i ne sviđa mi se, imam dosta problema čim je malo tvrđe sa ulaskom u zemlju. Špinci jesu malo potrošeni, ali ne izgledaju mi toliko baš da su za zamjenu. Sa ravnim kopljima imam bolja iskustva.
Ovo je moj i na prodaju je.

Tonči, ne da su potrošeni vrhovi nego im je ende skroz naskroz. Inače to su radni organi starog tipa Lemkena, kao što je naš. Ustvari pljunuti Lemken ali uži. A u zemlju neće jer je lak.

Nazad
Vrh