Razrivač (Gruber)

Marku, oli širinu?
Po meni 2,2m (ako traktor nije širi) -2,5m, a tog zahvata možeš da biraš samo neki od ovih domaćih proizvođača.
Ilgledao od 2.5m ima onaj ilgi forza ili landstal od 2.6m... sad nemam pojma sta je dobro

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ako hoces da ti uradi posao uzmi ako imas 2.2m, jer kod njega treba ti dubina i brzina da ga vuces da bi odradio posao.Kod mene uzeli su za 130ks od 3m, plitko ga spustaju maximalno do 10cm ( a toliko ide i tanjiraca) a ne moze brze da ga vuces da bi odradio lepo.Ja vucem sa 155ks satex 3m, sva strnjika sam uradio na 20-22cm (nije odokativna dubina nego sam izmerio svaki dan kad sam uradio s njim) brzina ide od 8 do 10km/h zavisi od terena, ali iza mene radi posao kako valja, ne radim fuserski.Tako po nekoj mojoj logici za 110ks od 2-2.2m, 130 2.5m je idealan, preko 150ks 3m (ovo kazem za satexo gruber koji je u 2 reda.) Za neki strani poput Ilgija to je sasvim druga prica od 3m gruber nema sta da trazi traktor ispod 180ks

Ako hoces da ti uradi posao uzmi ako imas 2.2m, jer kod njega treba ti dubina i brzina da ga vuces da bi odradio posao.Kod mene uzeli su za 130ks od 3m, plitko ga spustaju maximalno do 10cm ( a toliko ide i tanjiraca) a ne moze brze da ga vuces da bi odradio lepo.Ja vucem sa 155ks satex 3m, sva strnjika sam uradio na 20-22cm (nije odokativna dubina nego sam izmerio svaki dan kad sam uradio s njim) brzina ide od 8 do 10km/h zavisi od terena, ali iza mene radi posao kako valja, ne radim fuserski.Tako po nekoj mojoj logici za 110ks od 2-2.2m, 130 2.5m je idealan, preko 150ks 3m (ovo kazem za satexo gruber koji je u 2 reda.) Za neki strani poput Ilgija to je sasvim druga prica od 3m gruber nema sta da trazi traktor ispod 180ks
Hvala kolega to sam hteo da cujem,sa radi posao kako treba a ne da lize samo odozgo..reci mi za kukuruziste dal je dobar?

Pratiš Dobru i Bolju zemlju na faceu.Mašine se non-stop kupuju!!A,ovamo u narodu nema novca....
Ako cemo pravo non stop se i trose i kvare... to sto se kupuju je nula koliko su nam lose i izradjene masine. Pa na televiziji cesce menjaju Mikrofon nego mi plug ili neki drugi alat... nama je to sve alat a ne hir. Alat nam je i gorivo a placamo ga kao da se vozamo iz hira...

Germinator je kao setvospremač i služi za predsetvenu pripremu a gruber ima veća radna tela i služi za grube radove...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Jel moze gruber u kukuruzistu da zavrsi posao kako treba?

Ako ima dovaljan klirens moze.Mada vecina vuku veci trakotri pa mislim da vecina imaju dobar klirens.

Ako ima dovaljan klirens moze.Mada vecina vuku veci trakotri pa mislim da vecina imaju dobar klirens.
Pa ja sa 110ks ne mogu da vucem ne znam ni ja neki klirens,gledam landstal od 2.2m pet radnih tela i mislim da je to dobitna kombinacija za moj traktor da radi kako treba do 15cm dubine posto pise toliko moze najvise

Pa za tu konjazu nemoj vise od 2.2m, e sad sto se tice klirensa nisam siguran.Verovatno pise podatak na sajtu(katalogu)

Napisace ti neko od iskusnijih forumasa, za kukuruzovinu.

Kod mene tih masina nema, pa nemogu da ti kazem iz vidjenog.Probaj da nadjes na nekom klipu za taj model na youtubu da li je neko radio kukuruziste.Meni se svidjaju iligi ali mislim da je najmanji 3metra sa onim oprugama na radnim telima.

Klirens je bitan ramak izmedju tela i koliko reda ima.Mada za vise od 2 reda je za vece grubera.

Obrati paznju na valjak od cega ce ti biti.

Pa za tu konjazu nemoj vise od 2.2m, e sad sto se tice klirensa nisam siguran.Verovatno pise podatak na sajtu(katalogu)

Napisace ti neko od iskusnijih forumasa, za kukuruzovinu.

Kod mene tih masina nema, pa nemogu da ti kazem iz vidjenog.Probaj da nadjes na nekom klipu za taj model na youtubu da li je neko radio kukuruziste.Meni se svidjaju iligi ali mislim da je najmanji 3metra sa onim oprugama na radnim telima.

Klirens je bitan ramak izmedju tela i koliko reda ima.Mada za vise od 2 reda je za vece grubera.

Obrati paznju na valjak od cega ce ti biti.
Ma sve sam pregledao druze i ovaj mi nekako najvise se svidja pet radnih tela i dva reda ima..sto se tice rotora moze da se bira kakav hoces

Cekaj da ti neko odgovori imaju ovde neki sa manjim gruberima.Ili tanjiraca pa gruber ali vise goriva ode.

Ja sam ovu cenu video na reklami a nisam zvao da se raspitam jer mi trenutno nije u planu kupovina.
Agrocesla zastupnik kod nas i vidim neko pitao za manni gruber pa neka logika ako.od.3m kosta 4.200 plus pdv a 2.6 3.600 plus pdv valjda od 2.2 nece biti vise od 3600 sa pdv-om

Nazad
Vrh