Ravnanje puteva

Učlanjen(a)
9 Dec 2015
Poruka
698
Lokacija
Novi Sad
A pa putevi nisu potrebni, ovde se leti,a na putu samo raste korov i baca se smeće, a leniju može gazda da zatvori ako poželi, jer po proceni nije dovoljno prohodna i neophodna, pogotovo ako je do kanala, a ima jedan što odore svakom po red ili dva pa tako na 30-40 parcela dobije još koje jutro , čudo je to s Kaćanima..svi sami mere i prekrajaju po potrebi,a sirotinja ako uzore malčicko leniju odmah ga stavi na crnu listu i stub srama, ovde su Božiji gospodari a ne sluge
 

Matic

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
23 Apr 2009
Poruka
30.799
Lokacija
Sremski Mihaljevci
I kod nas ništa od toga a ne bi bilo loše.Ni jedno selo u našoj opštini ne ravna puteve koji su u pojedinim delovima atara katastrofa.
 

steve73

Član
Učlanjen(a)
22 Jun 2010
Poruka
1.630
Lokacija
Mol
Ni kod nas ne organizuje opstina nego mi sami se dogovaramo..ko ce ici kod predsednika opostine za naftu i da nam daju bar jedan pasulj rucak...
 

savopunck

Član
Učlanjen(a)
27 Okt 2012
Poruka
3.889
Lokacija
b.topola u srbiji
Svaka cast za sve.
Jedino opstina buducnosti N.Becej nije kadra da organizuje.
Ne bi se kladio da sam na tvom mestu ,jer tvrdim da je moja opština Bačka Topola
kadrija od tvoje u ne organizovanju ove akcije ili o njiovom trošku.
I da ,nemam kvalitetniji tel. za slike pa da vam dočaram naše puteve,ali ruku na srce i nema seljaka u mom selu pa da se radi npr. ima 4 ferdže,4 rakovice ,dve silne ruske mašine i jedan 120 kinez i brdo stranih što pokupovaše zemlju i rade arendu,što bi rekli pa bar pusti tanjiraču ali lakše mu zub isčupati nego to da urade a ovi veliki i preveliki su još gori od buranije.
 

Dulkaarpad

Član
Učlanjen(a)
19 Mar 2011
Poruka
2.023
Lokacija
Beodra
Ni kod nas nema toga...
Meni pukao tanjir na tanjiraci kad sam spustio malo da ravnam (nit kriv nit duzan)... eh...
 

nikola ilic

Član
Učlanjen(a)
20 Dec 2010
Poruka
5.997
Lokacija
Dobanovci
I kod nas je to lose,ima nas par ludaka sto se skupimo i poravnamo glavne puteve,ponesemo neko pivo i malo rakije,kad pitas ostale nece ne treba im,kad se zavrsi onda kao jbg sto niste javili kada je okupljanje...Od Opstine i MZ nema nista tako da i nepitamo,sve o svom trosku.
 

Lord Ogy

Član
Učlanjen(a)
12 Feb 2010
Poruka
2.493
Lokacija
Zrenjanin
Danas kod nas jedno 30tak ljudi ravnalo lenije a dve strane oko grada zrenjanina. Sami se organizovali i poravnali naj prometnije lenije i duzi.

Nada poslednja umire.
 

tesla

Član
Učlanjen(a)
29 Maj 2011
Poruka
2.412
Lokacija
Stara Pazova
Pa nikome neće opština organizovati ravnanje, a i zašto bi.
Treba sami da se organizujete, a posle od opštine da izžickate pare barem za gorivo ako dobijete. Tako to ide kod nas eto već sedmu sezonu, ali za sve to su ipak najzaslužniji svega par članova našeg udruženja, koji to sve organizuju, i ponaosob zovu svakog poljoprivrednika za tu akciju, a ima svakakvih izgovora...
 

dukej

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Avg 2007
Poruka
6.731
Lokacija
Srbobran
Ni kod nas to niko ne organizuje. A i da organizuje ne znam kako bi to išlo jer ima i takvih koji izruče betonski šut u leniju pa ne znam koje radilo bi tu preživelo da pređe preko tih betona. Gde mi je potrebno ja spremim isred svoje njive, da nemam problema sa sejalicom i prskalicom, al uglavnom to nije to bez tanjirače...
 

mirmag

Član
Učlanjen(a)
29 Jul 2009
Poruka
3.996
Lokacija
vrbas-kucura
Sami se organizujemo,ako opstina da gorivo da,a ko ne radimo o svom trosku.Jedino je problem sto se vec godinama jedna te ista ekipa od nas 30-ak pojavljuje na ravnanju,a ostali niko nista.Podeljeni smo u 4 ekipe,svaka ekipa svoj deo atara.Interesantno je da taj dan nema nikoga u ataru da radi da nebi se sreo sa nama,a i kada ima,ti se drze na distanci da se ne bi sreli ili mimoisli.Gledaju da nas izbegnu na sve nacine,pa tako voze unaokolo kuci ili kao jedan lik koji je bacao vestak stao 50-ak metara od kraja parcele,sacekavsi da mi prodjemo.Ima nas svakakvih,govorim izkljucivo za nase selo(Kucura).Vrbas ne znam da li se organizuje u slicnim akcijama,ali mislim da ne.
 
Poslednja izmena:

Tomo VS

Novajlija
Učlanjen(a)
30 Nov 2011
Poruka
3.098
Lokacija
vrbas
Ma gde Vrbas da se organizuje kod nas ti je uzas zivi lenije kao po gudurama da ides jos pogotovo ovi nisovci kada su prosli kad naidjec po onim njihovim ripnama kao po sliperima pruznim da vozis,a bar da svako odradi put ispred svoje njive bilo bi extra ali ne jbg bole ih kur imamo par pacijenata jbte kad oru nedizu plug nego ga spustenog po putu okrecu kada tu nocu uletiz odma zovi ujutro radnju za nove lezajeve.Mada takve lenije imaju i prednost 100% resavaju kamen u bubregu.Samo smo se mi jednom Vinogradjani organizovali i sredili nas deo atara i bilo je divota jos nam zadruga S.Kovacevic dala onaj gredelj da uradimo finis i posle toga nikada vise.
 

diklofen

Član
Učlanjen(a)
24 Jan 2009
Poruka
11.720
Lokacija
J.Tomić
Ja sam trazio od opstine bar za naftu.Nisu dali ni cvonjka.Sami smo odradili oko 68km puteva.Tri grupe.Svaka grupa tri tanjirace pa grabulje.

Pogled iz moje kabine.
 

Neli

Član
Učlanjen(a)
15 Feb 2012
Poruka
259
Lokacija
Glogonj-Pancevo
Nažalost moramo sami da se organizujemo.Svaka čast kolegama na akcijama.Mi imamo večeras sastanak pa da vidimo.Čekali smo kišu,ali nema od nje ništa.Jedva ćemo skupiti desetak traktora.
 

talianu

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2009
Poruka
10.112
Lokacija
Lokve-južni Banat
Kod nas bio odziv odlican,prosle godine ako se secam 38 traktora ove ne znam tacno ali po proceni preko 70 traktora. Dobili smo 400 l od opstine alu smo to iskoristili ugavnom za utovarivac koji je dva tovario zemlju i sut za nasipanje rupa. To nasipanje smo uradili nedelju dana ranije bilo je prvi dan oko 20 prikolica drugi nekoliko vise. Kao ove godine nikada do sada uradjen svaki metar puta u atara. Ima slika na fb
 
Vrh