Ravnanje puteva

eu4yyr.jpg

Molio bi člana Djani01 (sitnog paora) da ubaci koju sliku sa akcije

Miroslav K.
Nemam sliki sa ovogodisnje akcije, ali imam jednu sliku sa akcije pre par godina gde se jasno vidi ko ravna a ko se samo vozika na motoru i slika
25358_1361701292840_3628079_n.jpg

Danas je u ataru sela Sakule bila akcija nasipanja atarskih puteva a sutra ravnanje lenija evo slika od danas:
fotografija1094.jpg
fotografija1104.jpg
fotografija1102.jpg
fotografija1100.jpg

i kod nas je u subotu bilo odrzano ravnanje lenija, ucestovalo je 30-ak traktora podeljenih u nekoliko grupa, imali smo 2 velika ulta za utovar zemlje, i po jedan skip i telehender za ravnanja nasute zemlje gde je potrebno po lenijama, a takodje i uz pomoc raonika za sneg kojim se u selu zimi ciste ulice razgurivana je zemlja... svaka lenija je vise puta tanjirana sa po nekoliko tanjiraca, i potom kembridz valjak, izgleda odlicno, neki su vec i testirali tako da sada autom komotno moze 50 km/h kroz atar.. i takodje je i poseceno granje i drvece zbog koga su se pojedincima gazile njive jer se na taj nacin obilazilo, drva je poklonjeno udruzenjlju lovaca koji na taj nacin greju svoju salu, a oni su nam se oduzili ruckom.. steta sto nemam vise slika ovo je sa okupljanja..

fotografija0662.jpg

fotografija0663.jpg

fotografija0664.jpg

fotografija0666.jpg

Danas u Vladimirovcu udruzenje Ratari Vladimirovac organizovalo je akciju tanjiranja atarskih puteva u kojoj je ucestvovalo 20 traktora u 5 grupa po 2 tanjirace i 2 spremaca po grupi akcija uspesno zavrsena posle usledila bogata trpeza i druzenje ucesnika.

Dobro veče, imam i ja dve ne najbolje slike, ali ipak..., sa današnjeg ravnanja puteva u Nikolinačkom ataru.

Odziv nije baš za pohvalu, jer mnogi izgleda idu do njive avionom, jedino kad oru- oru i put. Ali ipak skupilo se nas preko 20, podelili smo se u 3 a kasnije u 2 grupe. Najveći problem nam je bio nedostatak vučenih tanjirača jer ih nema ni 10 u selu. Ali nam je pomogla i zadruga, bez njih ne bi ni upola odradili. Ovo je mislim i prvi put da se ovako nešto organizovalo kod nas i to je za pohvalu!

Kod nas je u utorak u 9h skup,do 10h snimanje za neke televizije u 10 polazak na ravnanje.U 13h planiran rucak i prezentacija konkursa iz pokrajinskog sekretarijata,fonda....Videcemo kako ce sve proci zbog najavljene kise.

Ako bude dobre kiše sutra, teško da ćete nešto uraditi. Ali bez brige ako se sprema krkaluk i piće, samo nemoj praviti paniku u kafanu danas i sutra, i biće bogato :osmeh:
Mi nešto jutros polemišemo dal' da krenemo il' ne, al gde da se vratimo kućama, drugi put se sigurno ne bi okupili. Videćemo šta će ostati od ovih naših lenija posle kiše, valjda neće svi potrčati u atar odmah posle kiše.
Jel se dobijaju neki novci za ovakve akcije, od države, pokrajinskog ili opštine, jer je bilo i takvih pitanja?

Moze od opstine nesto da se izvuce(na ime udruzenja),ali trenutno jako tesko(mada zavisi koliko je jaka opstina) jer su pare sduvali na izbore.Mi smo podneli zahtev ali mislim da nema nista od toga trenutno.
Putevi ce izdrzati bez problema,jer po mokrom nema sta da se radi u njivama,i da nema ljudi koji oru i ostecuju putevi izdrzalo bi mozda i 2-3 godine bez ravnanja ali....I najgore ti koji oru puteve na ravnanje ne izlaze.

Ove godine smo i tako samofinansirajući, pitao sam više informativno, za drugi put. Gledao sam na sajtu pokrajinskog, ali koliko sam video nije bilo konkursa za tako nešto. A za ovu poslednju rečenicu si u pravu, nema šta.

Ma nema kod pokrajinskog nista za to,oni dolaze zbog konkursa za mehanizaciju,sisteme za navodnjavanje,susare....i sta vec sve imaju.Za pare samo podnesi zahtev u opstinu.Imate tamo ove zaduzene za poljoprivredu pa sa njima vidi.

- - - - - - - - - -

Jedna ispravka,juce je pokrajinski sekretarijat raspisao konkurs za dodelu novcanih sredstava za registrovana udruzenja.Nisam imao vremena da gledam sta se trazi u konkursu pa ako nekog ineresuje nek pronadje,verovatno ima na njihovom sajtu.

Inace danas kod nas u selu uspesno izvedena akcija ravnanja atarskih puteva.Kisa koja je juce pala umnogome je pomogla da nam putevi izgledaju kao piste.Odziv solidan ali uvek moze i bolje.

Nazad
Vrh