Ravnanje puteva

A pa putevi nisu potrebni, ovde se leti,a na putu samo raste korov i baca se smeće, a leniju može gazda da zatvori ako poželi, jer po proceni nije dovoljno prohodna i neophodna, pogotovo ako je do kanala, a ima jedan što odore svakom po red ili dva pa tako na 30-40 parcela dobije još koje jutro , čudo je to s Kaćanima..svi sami mere i prekrajaju po potrebi,a sirotinja ako uzore malčicko leniju odmah ga stavi na crnu listu i stub srama, ovde su Božiji gospodari a ne sluge
 
I kod nas ništa od toga a ne bi bilo loše.Ni jedno selo u našoj opštini ne ravna puteve koji su u pojedinim delovima atara katastrofa.
 
Ni kod nas ne organizuje opstina nego mi sami se dogovaramo..ko ce ici kod predsednika opostine za naftu i da nam daju bar jedan pasulj rucak...
 
Svaka cast za sve.
Jedino opstina buducnosti N.Becej nije kadra da organizuje.
Ne bi se kladio da sam na tvom mestu ,jer tvrdim da je moja opština Bačka Topola
kadrija od tvoje u ne organizovanju ove akcije ili o njiovom trošku.
I da ,nemam kvalitetniji tel. za slike pa da vam dočaram naše puteve,ali ruku na srce i nema seljaka u mom selu pa da se radi npr. ima 4 ferdže,4 rakovice ,dve silne ruske mašine i jedan 120 kinez i brdo stranih što pokupovaše zemlju i rade arendu,što bi rekli pa bar pusti tanjiraču ali lakše mu zub isčupati nego to da urade a ovi veliki i preveliki su još gori od buranije.
 
Ni kod nas nema toga...
Meni pukao tanjir na tanjiraci kad sam spustio malo da ravnam (nit kriv nit duzan)... eh...
 
I kod nas je to lose,ima nas par ludaka sto se skupimo i poravnamo glavne puteve,ponesemo neko pivo i malo rakije,kad pitas ostale nece ne treba im,kad se zavrsi onda kao jbg sto niste javili kada je okupljanje...Od Opstine i MZ nema nista tako da i nepitamo,sve o svom trosku.
 
Danas kod nas jedno 30tak ljudi ravnalo lenije a dve strane oko grada zrenjanina. Sami se organizovali i poravnali naj prometnije lenije i duzi.

Nada poslednja umire.
 
Pa nikome neće opština organizovati ravnanje, a i zašto bi.
Treba sami da se organizujete, a posle od opštine da izžickate pare barem za gorivo ako dobijete. Tako to ide kod nas eto već sedmu sezonu, ali za sve to su ipak najzaslužniji svega par članova našeg udruženja, koji to sve organizuju, i ponaosob zovu svakog poljoprivrednika za tu akciju, a ima svakakvih izgovora...
 
Ni kod nas to niko ne organizuje. A i da organizuje ne znam kako bi to išlo jer ima i takvih koji izruče betonski šut u leniju pa ne znam koje radilo bi tu preživelo da pređe preko tih betona. Gde mi je potrebno ja spremim isred svoje njive, da nemam problema sa sejalicom i prskalicom, al uglavnom to nije to bez tanjirače...
 
Sami se organizujemo,ako opstina da gorivo da,a ko ne radimo o svom trosku.Jedino je problem sto se vec godinama jedna te ista ekipa od nas 30-ak pojavljuje na ravnanju,a ostali niko nista.Podeljeni smo u 4 ekipe,svaka ekipa svoj deo atara.Interesantno je da taj dan nema nikoga u ataru da radi da nebi se sreo sa nama,a i kada ima,ti se drze na distanci da se ne bi sreli ili mimoisli.Gledaju da nas izbegnu na sve nacine,pa tako voze unaokolo kuci ili kao jedan lik koji je bacao vestak stao 50-ak metara od kraja parcele,sacekavsi da mi prodjemo.Ima nas svakakvih,govorim izkljucivo za nase selo(Kucura).Vrbas ne znam da li se organizuje u slicnim akcijama,ali mislim da ne.
 
Poslednja izmena:
Ma gde Vrbas da se organizuje kod nas ti je uzas zivi lenije kao po gudurama da ides jos pogotovo ovi nisovci kada su prosli kad naidjec po onim njihovim ripnama kao po sliperima pruznim da vozis,a bar da svako odradi put ispred svoje njive bilo bi extra ali ne jbg bole ih kur imamo par pacijenata jbte kad oru nedizu plug nego ga spustenog po putu okrecu kada tu nocu uletiz odma zovi ujutro radnju za nove lezajeve.Mada takve lenije imaju i prednost 100% resavaju kamen u bubregu.Samo smo se mi jednom Vinogradjani organizovali i sredili nas deo atara i bilo je divota jos nam zadruga S.Kovacevic dala onaj gredelj da uradimo finis i posle toga nikada vise.
 
Ja sam trazio od opstine bar za naftu.Nisu dali ni cvonjka.Sami smo odradili oko 68km puteva.Tri grupe.Svaka grupa tri tanjirace pa grabulje.
25ilonl.jpg

Pogled iz moje kabine.
 
Nažalost moramo sami da se organizujemo.Svaka čast kolegama na akcijama.Mi imamo večeras sastanak pa da vidimo.Čekali smo kišu,ali nema od nje ništa.Jedva ćemo skupiti desetak traktora.
 
Kod nas bio odziv odlican,prosle godine ako se secam 38 traktora ove ne znam tacno ali po proceni preko 70 traktora. Dobili smo 400 l od opstine alu smo to iskoristili ugavnom za utovarivac koji je dva tovario zemlju i sut za nasipanje rupa. To nasipanje smo uradili nedelju dana ranije bilo je prvi dan oko 20 prikolica drugi nekoliko vise. Kao ove godine nikada do sada uradjen svaki metar puta u atara. Ima slika na fb
 
Nazad
Vrh