Rasipači mineralnog đubriva

Kako se pokazala aplikacija za Rauch rasipače, jeli moguće sa njom precizno naštelovati rasipač? Tu su navodi na kojoj visini rasipač treba da bude od tla. Da li to mora da se ispoštuje pošto meni navodi da treba da bude na 50cm što se meni čini previše nisko.

Jednom naštelujem,zapišem u svesku koji veštak,na kojem broju na skali,brzina i obrtaj motora i posle ne razmišljam o štelovanju.Bez sveske ne krećem na njivu,to mi je neka navika,sve i svašta beležim.Dok nisam imao autopilot,u setvi zapisivao za svaku parcelu koliko ima redi,datum setve itd.

Kako se pokazala aplikacija za Rauch rasipače, jeli moguće sa njom precizno naštelovati rasipač? Tu su navodi na kojoj visini rasipač treba da bude od tla. Da li to mora da se ispoštuje pošto meni navodi da treba da bude na 50cm što se meni čini previše nisko.
Meni u knjizi isto tako pise da se nosi nisko.Ja dignem na nekih 70 cm a bazdarenje vrsim tako sto imam katalog za djubriva i po tome stelujes

Stizanin, ne znam koji Rauch imaš, ali kod mene na ZSB 900, nema šanse da se radi ako je visina 50 cm. Traktor tehnički ne može tu visinu da obezbedi. Ne mogu da nađem u tehničkom uputstvu da piše visina, ali je sigurno 80 ili 90 cm.

Stizanin, ne znam koji Rauch imaš, ali kod mene na ZSB 900, nema šanse da se radi ako je visina 50 cm. Traktor tehnički ne može tu visinu da obezbedi. Ne mogu da nađem u tehničkom uputstvu da piše visina, ali je sigurno 80 ili 90 cm.
MDS 921 je rasipač, a podatak o visini je sa aplikacije, kao što sam napisao čini mi se da je nisko mada nisam probao pa da ne pišem napamet.

Nazad
Vrh