Rasipači mineralnog đubriva

Vecina rasipaca ima radnu visinu 80cm.tako je kod mene na HMS-u takodje

Послато са 23090RA98G помоћу Тапатока

Na mom lulašu piše 80cm, i to da se mjeri kad je pun. Malo više ili manje nema veze, ali tu negdje mora biti inače širina bacanja nije ista.

Kako se pokazala aplikacija za Rauch rasipače, jeli moguće sa njom precizno naštelovati rasipač? Tu su navodi na kojoj visini rasipač treba da bude od tla. Da li to mora da se ispoštuje pošto meni navodi da treba da bude na 50cm što se meni čini previše nisko.
Придржавај се апликације и унеси све параметре како ти показује и нећеш погрешити. Једино пази да добро одабереш врсту ђубрива.
За сваку операцију је друкчије подешавање висине.
e78c53ed966dca4ee08b3a50f32e1b49.jpg
913ff1d3bcba35974718dfe6ace8afda.jpg

Jel mozda neko koristi digitalnu vagu za dzambo vrece? Dobra stvar i kad se seje zito iz dzambovki da se moze pratiti potrosnja semena.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imamo mi vagu. Odlična stvar. Tačno je da se na visini teže pročitaju brojevi iz traktora, ali pomoćnik to odradi bez problema. Mana im je što mere max 1000kg.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Meni je stigla sa aliexpressa, ali jos nisam merio dzambo vrece. Samo je probao ovako, ekran ima osvetljenje tako da se vidi bez problema. Ne znam kako ce biti na suncu u njivi...

Moj komšija ima neku od dve tone, pokazivao mi je ali nisam zapamtio koje je marke... On je koristi za merenje džambovki (sa onom hidrauličkom rukom).

Te kineske su do 1t i oko 6000 din su. I dobre su. Preko 1t su od 200 evra pa na gore. One koje mogu da se bazdare su oko 400 evra.
Čak sam razmišljao da rasklopim jednu kinesku i da joj stavim jaču mernu ćeliju.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk

3t 160 eur na KP slicna ovoj gore od clana Pajdas,isto kuciste ide bese i do 5t,ili cak 10t ,nisam siguran.Te 1t za ispod 100 eur su mi sumnjive po pitanju sigurnosti i dugovecnosti ako stalno meris nesto 1t kao dzambovke.

Poslednja izmena:
Zasto na Amazone rasipacu ZA X Perfect kad otvorim jednu stranu hidraulikom druga se zatvori?!Ima dva crijeva i one ventile za zatvaranje na svakom crijevu .Rasipac kupljen od svercera pa nemam koga pitati kako je radio prije.

Nazad
Vrh