Rasipači mineralnog đubriva

Neki proizvođači daju uz rasipač flašu bistrog ulja, nešto poput menjacko-hidrauličnog. Tako da se može staro iz menjača koristiti.

I kod mene se nakupilo ulja....imam 250 litara sto hidraulicnog starog sto atf-a iz menjaca ,i jos 400+l starog ulja iz motora,ono crno.Kad tako mazete masine naftom,puno bolje je u tu istu naftu razrediti,tj pomesati nesto ulja,moze i 1:1,mislim na neko od ovih ulja tipa menjac,hidraulika,diferencijali,znaci gde nije izgorelo crno kao motorno staro.

Jao mama moja mila,al nas prave debilima i uzimaju pare na glupost, pa to je da neveruješ....

FJD navigacija ima sve to u ponudi, plus jos mnogo toga. Radi perfektno, bez greske, sa odlicnim interfejsom, pride ima ima i Farm menager. Daleko je jeftinija, nemerljivo. Kinezi je gotovo svakodnevno usavrsavaju i ovih dana bi trebalo da dobijem i podrsku za Agromehanikinu prskalicu, ali ne nekim dodatnim uredjajima, nego prostim povezivanjem navigacije i racunara od prskalice.

Kolega, puno je puta pričano da sve zavisi od kalibracije ( krupnoće) veštaka i da bi tačno znao, treba da imaš onaj njihov kalibrator, parče plastične kutije gde ubaciš malo veštaka, protreseš i gde upadne većina granula, taj broj gledaš u tabeli i onda vidiš u koju "rupu da staviš" lopatice.
Ako nemaš tu plastičnu kutiju, snađi se i nabavi. Niko ti ne može tačno reći jer je pitanje kakve je krupnoće tvoj veštak koji hoćeš da razbacuješ.

Razumem ja to za kalibraciju, znam da sve zavisi od krupnoce brzine kretanja i protoka samog vestackog djubriva. Time podesavam kolinicu djubriva po ha. Meni interesuje drugo posto sam rasipac baca od 10 do do 20 m, a ima 5 pozicija na kojima je moguce postaviti same lopatice koje razbacuju djubrivo. Na koji rupu ih treba postaviti da bi bacao 15 metara

Nazad
Vrh