Rasipači mineralnog đubriva

E paa to ne znam za cilindar.Ima dva crijeva koje spajam na traktor logicno ali kad rucicu povucem on otvori jednu stranu ali drugu zatvori.Amazone za x Perfect 902 .

Kako zamisljas da ti pomognemo, ako ne znas koji je tip cilindra.
Moze da bude da su jednosmerni cilidri. Oni imaju oprugu koja zatvara. Ako je tako onda svako crevo ide u jedan cilindar. U tom slucaju treba da ukopcas u dva plusa na dva izvoda.

Kod mene je jednosmerni,opruga ga zatvara.
Predpostavljam da predhodni vlasnik nije imao 2 muška (plus)izvoda,pa je ovako namestio.

Paore to sam i ja pomislio ali s obzirom da je napisao da ima dva creva i da je model ZA-X perfect 902, po katalogu iz linka koji sam okačio bi moralo (moglo) biti da je svako crevo za svaki tanjir posebno (str 44) tj da je pogrešno uključio creva (na jedan izvod). Hidraulikom jedan izlaz zatvori a opruga drugi izlaz otvori.
------------------
Ljusha, mislim da on nema taj razdelnik.
-----------------
U svakom slučaju @zloocko dobro bi bilo da znaš kakvi su cilindri (slikaj ako ništa drugo) pa da ti pomognemo.

To se i meni desilo na Rauch MDS 921 ima dva jednosmerna cilindra sa oprugama i ako oba izvoda povežeš na jedan par rade kao što je kolega napisao, jedan otvara drugi zatvara. Potrebno je da se po jedno crevo priključi na dva odvojena izvoda kao što je rečeno malopre na dva plusa. Tada ako hoćeš obe strane istovremeno da otvoriš povučeš obe komande(od oba izvoda) i on otvara obe ili zatvara. Za jednu stranu koristiš jednu komandu

Pa kojom logikom bi povezao 2 jednosmerna cilindra na 1 par izvoda hidraulike ....Valjda vidi sta ima,prati creva i vidi gde idu ....Moj rasipac je sa jednosmernim klipovima,odma sam video kako se moraju povezati ,to ti je isto kao prikolica npr ...

Imao sam i ja 1 par,ali nisam ni probao tako ukopcati jer znam kako treba da se povezu 2 odvojena jednosmerna klipa.
Moze on staviti ventil neki pa da bira preko njega jel ce koristiti oba cilindira,ili po jedan,ako negde treba pola sirine rasipaca ...

A ako nemam dva plusa kao sto nemam.Sta onda?
Odgovorile kolege. Moraš spojiti dva creva u jedno s tim da na svako crevo (levo i desno) staviš slavinu da bi mogao regulisati strane posebno. Spajanje možeš odraditi kao što je npr na donderu, možeš i kod hidrauličara kupiti T razvodnik pa tako spojiti, napraviti od jednog izlaza na razvodniku da imaš dva, ubaciti drugi razvodnik... Vrv još neko rešenje postoji ali ja sam napisao ono što sam video da ljudi rade ili sam pravio.

Nazad
Vrh