Rasipači mineralnog đubriva

Koliko uzoraka zemljista uzimaju na hektar površine da bi napravili te mape?

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока
Zavisi od zona. Prvo zoniraju parcu. Nemam pojma, tri cela dana su uzorkovali 70ha, na oko 35 +,-- parcela.
Objaviću kada mi pošalju. Video sam kod njih na lap topu, mnogo je uzoraka, tackica do tačkice.

FJD navigacija ima sve to u ponudi, plus jos mnogo toga. Radi perfektno, bez greske, sa odlicnim interfejsom, pride ima ima i Farm menager. Daleko je jeftinija, nemerljivo. Kinezi je gotovo svakodnevno usavrsavaju i ovih dana bi trebalo da dobijem i podrsku za Agromehanikinu prskalicu, ali ne nekim dodatnim uredjajima, nego prostim povezivanjem navigacije i racunara od prskalice.
ako sam dobro shvatio ovaj farm manager...kod kuce na laptopu nacrtas polje tj međe sa svih strana i kad dodes na polje traktorom samo izabares taj zadatak? nema potrebe za pravljenjem onih AB linija na njivama?
jel vi preko mobitela se spajate il kako ide to vec?

Ja sam nasao modus kako da preko geo Srbije i FM ucrtam kordinate sa greskom u max 5 cm, a ako se potrudim bude u cm. Ucrtavanje i ubacivanje parcela traje par minuta po parceli. FM odradio ostali deo posla i odradi svu sinhronizaciju sa samom navigacijom u traktoru.
Odlican i dosta jednostavan program koji nudi mnostvo mogucnosti. Nemate nikakve dodatne troskove, osim godisnje pretplate od 100 evra. Prva godina je besplatna.
O preciznosti same navigacije i pouzdanosti necu ni da pricam. Navigacija ima i ISOBUS konektor i podrsku.

Nazad
Vrh