Rasipači mineralnog đubriva

Pitanje za vlasnike dondera. Kada podesavate lopatice na odredjeni broj da li se gleda deo lopatice koji je uspravan ili se gleda pocetak onog dela sto lezi?

Poslato sa ALE-L21 pomoću Tapatoka
 
Početak onog dela što leži ali onaj deo što je pod uglom, tj vrh. Teško za objasniti ovako, nemam sliku....
 
Paorpaor ima sliku u postu 3621. Da li je lopatica tamo podesena na 49?

Poslato sa ALE-L21 pomoću Tapatoka
 
Ne znam da li je za ovu temu ,kupili smo ove godine jednu kolicinu rwa promist ureu, nema prasine ali tako lose curi, kao da se sama od sebe lepi za zid rasipaca. Namucio se kao isus sa djubrivom,doslo mi da ga sve sa paletama upalim na njivi .Bas vise nema kvaliteta i prodaju nam lepo upakovano”djubre”ali me bas zanima da li takva uree bude isporucena i zapadnoj evropi? Ili se ipak vodi racuna ko je krajnji korisnik.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Lorde ja bas imam dobro iskustvo sa rwa promist ureom. Jeste da sam bacio samo 750 kg ali ja sam mali I ukupno sam kupio 2100 kg uree. Stvarno bez ikakvog lepljenja je bilo. Imam dve palete nije neka kolicina, ali nikakvog problema nema.
 
Ja sam prosle godine imao problem sa 2 palete promist uree isto lose curela. Pre toga sam bacao Kutinu i nije bilo problema ali ovo sam uzeo kasnije kad vise nije bilo Kutine. Kao da je bila vlazna i da se lepila za zid. Dok je pun rasipac ide ali zadnjih 150kg otprilike strasno.
A ove godine isto promist sam bacao u psenici i jednu paletu za kukuruz i nije bilo problema. Za kukuruz i suncokret sam posle jos bacao elixir i nije bilo problema. Izgleda da me je uhvatila takva tura prosle godine.
 
Ja sam bacaio skoro 20t agroglob rusku ureu..milina za rad, u par dzaka sam primetio neko zrno kukuruza ali sve ostalo odlično.
Pre par godina,promist urea, ne znam koliko se vidi ali je bilo soje,kukuruza i suncokreta neverovatno puno.
86a1bd1e032429402bc86638118365d0.jpg


Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
 
Danas razbacivao madžarski KAN i rusku Ureu, milina božija kako su granule iste, čiste bez i malo prašine.
 
Da, tamo gdje imam zemlje koje su duže i uske, ili baca preširoko, ili su dva traga previše. Na 9 metara bi bilo taman.
 
Ja ga štelam prema tablici, znači brzina 6km/h, visina od lule do zemlje 80cm, i širina bacanja 12m. Precizno je da ne možeš vjerovati. Ako ga spustim niže, treba povećati brzinu da bi količina bačenog gnojiva po ha ostala ista, a tu se već lako pogubiti...
 
Nazad
Vrh