Rasipači mineralnog đubriva

Da li neko ima iskustva sa donderom rasipacom,i da li bi mogao da nosi Rus 82? onaj od 1200kila
82.1-820,i ostali modeli rusa koji imaju ista ramena,poluosovine i ostalo oko hidraulike, rade sa do oko 1500-1600kg tereta na polugama bez bojazni (vecih) za neki defekt,naravno blizi tereti,rasipac,prskalica vecinom,sejalica npr pneumatska od ovih novjih diskosnih vec je duza ka nazad,i to stvara velko opterecenje na polusovine,ramena,vertikalne i horizontalne poluge.Sve ovo uz oprezniju voznju ,ne da se leti sa tim teretom po ataru i njivi,ako se juri,smanji te brojeve za oko 200kg.

Ima unazad mnogo strana post forumasa Bobo i Sale ratar baš o stelovanju lopatica na obicnim rasipacima megametal i slicnih sa jednim tanjirom. Bilo pre vise godina o tome rasprave.

Ljudi, da li plasticari mogu uspesno da poprave plasticni kos na Viconu? Ili je to neka plastika koja se tesko popravlja.

Mogu,meni su lepili,ona plastika za čamce.Kada sam kupio polovan rasipač bio je malo oštećen na dnu konusa.Uradili su mi to pre jedno 20 g.

Kako drzi to sto su uradili? Ja merkam neki isto je ostecen na dnu konusa, a povoljan je, ali malo me odbija to sto je plastika ostecena.

Poslednja izmena:
Možeš i sam da ga okrpiš sa poliester setom koji može da se kupi u svakoj prodavnici boja i lakova.Važno je samo da setu nije istekao rok.

Da li ima negde da se kupi mehanizam za otvaranje i zatvaranje za Dondera? U Vršcu nemaju.

Nije da moram ali je igrom slučaja ostao jedne zime ne opran. Pre jedno 3,4 godine. Bila je smrzla voda itd. Pa je malo korodirao. Hteo sam da čujem koliko košta to zadovoljstvo. A i polomio sam jedan točak.

Nazad
Vrh