Rasipači mineralnog đubriva

Svi ste dali pravi odgovor. Stari rasipač sam prodao pa nemogu da probam, a vjerovatno bi bacio oko 2m. Sad sam u dilemi ( ništa novo) šta da kupim, obični jednoklipac 😁 ili dvoklipac neki jeftini Turski. Pošto ovi sa 2 diska imaju baš širok zahvat, a to meni neodgovara u plastenicima, palo mi napamet da bi možda mogao za plastenike napraviti kratke lopatice koje će bacati uže. Ovo sam danas počeo razmišljati kad sam vidio da sa većim df 75 ks nemogu dokučiti ručicu rasipača sa jednim diskom.

Ručno baciti na 6000 m2 plastenika, mineralno i peletirani stajnjak nije baš veselo, nemam ja sporije od 540 obrtaj. I stari je na leru udarao u najlon širok 5m. Jedina varijanta je kratke lopatice. Nema tu eksperimentisanja, to je 2 sata posla da se napravi a zamjena 10 min.

Može se sve iskalibrisati, malo muke, ali može. Spusti se misko rasipač, plus sporije tersnje, malo otvoriti rupe i to je to.
Kolika je širina plastenika?

ubacis joa jedan od 5m pored spojis sa ovim i uzmes rasipac dva diska koja bacaju 10m ukupno skines najlon od plastenika taman ces baciti u oba pa vratis najlon i resio si problem

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

To od 5 m je dosta usko. A opet, ako se redovnom visinom baca 10 do 12 metara, onda se spustanjem rasipača nisko, malim otvorom rupa moze doći i do 5 metara, po meni. Uz malu brzinu.

Na mom Donderu su diskovi oni najmanji 10-16 m jer mi treba zbog prskalice na 15 m.
Kad namestim diskove po uputstvu cini se da bacaju dosta vise, ali kad stanem na pola nije bas tako kako se cini. Samo lepo preklapa i ravnomerno baci, ali ne baci vise od onog sto je podesno. Uvek malo vara pogled iz kabine.

Skoro sam menjao rasipač, uzeo sam sam sa manjom širinom bacanja. Po meni je bolji raspored. Uzeo sam 10-16 a imao sam 18-24.

Ja na hms imam lopatice 18 - 24,i kada skroz zatvorim baca oko 16 m, sto mi odgovara a i lepse baci, preklopim lepo, probali na skroz otvoren to nije to, uopste ne baca lepo i ravnomerno, ima i lopatice 10 - 16 m i kad skroz otvorim ne baci 16m, zato ih zamenuo

Koliko kareta ova obicna baca u širinu i gdevmogu rezevni delovi da se kupe, menjao sam stari creina za karetu, ipak je kareta dosta cicana.
.

Ja na hms imam lopatice 18 - 24,i kada skroz zatvorim baca oko 16 m, sto mi odgovara a i lepse baci, preklopim lepo, probali na skroz otvoren to nije to, uopste ne baca lepo i ravnomerno, ima i lopatice 10 - 16 m i kad skroz otvorim ne baci 16m, zato ih zamenuo
Probao sam sve varijante i nisam uspeo a da ne bacim i kod komsije skoro sve su mi sitne parcele i radicemo sad sa ovim lopaticama

ja imam 10-16m i na 16m sam sada bacao,drug @obradmiki mi je objasnjavao sve sto me zanimalo.. ako hoces da ne bacis kod komsije a imas tragove ja sam bas juce probao da idem na trag a da ne prebacujem.. u prvoj kad sam isao 8km/h mora gas da se daje i prebacuje,juce sam ubacio u drugoj na podelu maltene bez gasa isao istom brzinom bacalo do medje tacno

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ili smanji gas, ili malo spusti rasipac dole, a ako i to ne ide, zatvori jednu stranu pa bacaj sa jednim diskom, i steluj sirinu

Nazad
Vrh