Rasipači mineralnog đubriva

Pa djubrivo se primenjuje pred kišu, a ne 5-6 dana pa na tenane, od 7 ujutru do 3 popodne.

Ko u poljoprivredi kad je sezona ne zapne, od tog posla nema ništa.

Aaa u tom grmu leži zec, e ja sam od žurbe operisam, imam vremena za sve. E kad smo već kod žurbe da vam kažem pošto imam životno iskustvo. Život u žurbi uopšte nije lijep, ako stalno žurite to znači da radite više nego što morete da postignete. Radite 5 ili 6 dana ali polako i nikako više od 8 sati u 24 h. Ko ne posluša ovaj savjet jednog dana će shvatiti da sam bio u pravu.😃
Lako je to reci kad si zivotno obezbedjen, kad ne razmisljas da li ce ti deca sutra imati sta da jedu i sta da obuku.. Treba videti stvari iz druge perspektive, ljudi jure i zure da stvore nesto a danas stvoriti nesto sa par hektara uz parolu "nema zurbe sutra cemo" nece da moze..

Dali se širina zahvata povećava ako se lopatice šteluju prema nazad to jest kontra od smjera kretanja.

vidim ja da ces ti to u prikolicu i lopatama da bacas djubrivo kad se toliko zbunjujes

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Radim ja snjim vec 3 god ali nisam zadovoljan nemogu tu sirinu da podesim.Bacam na jednu stranu i super radi.Ipak je cenovno taj rasipac od 850 kg bio preko 1500e,znam da je to mala maca u odnosu na druge ali za hobi poljoprivrednika je dobra.

Ja sam uzeo isto Agroglobovu pre nove godine samo iz druge ruske azotare, vidi se na slici. Prasine koliko hoces, pakovanja od 25kg. Odabrao u amazonovom my spreader neku rusku ureu slicnih karakteristika, proverio skidanjem diska i u dvoristu nastelovao Dondera na tacno 100kg/kj. 10kmh oko 26.5 na skali i 12m sirina zahvata. Na 30 tom podeoku sam bacao oko 140 kg/kj. Ako neces da kalibrises makar da imas odakle da pocnes.
9f7a5b52012690d02eb47f260dab59a6.jpg

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Da, zaboravio sam da napomenem da je u pitanju prilovana urea sa promerom granula od,pazi sad, 0.5 do 3mm. Skrinsotovao sam iz my spredera stranicu da imas i za stelovanje lopatica, doduse mora malo nize da se spusti rasipac da bi bilo 12m ali imas naziv gore ureje pa probaj da se igeas sa podesavanjima ako zelis nesto drugacije. Iz prve sam ga podesio sa tom ureom.
6dcd780f70e76f9e8bb4ddf462678a1d.jpg

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Ако неком треба лула за викона стари тип имам вишка

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh