Rasipači mineralnog đubriva

Imaš razne vrste lopatica, pa razni položaji, pa aplikacije, pa ovo ono...
Ne znam, ja svog lulaša otvorim koliko piše na tablici, i baca točno, najveći faktor je šofer, ako voziš točno s dobrim preklapanjem i paziš na uvratinama, sve je dobro.

Moj lulaš Vicon mora za svakog proizvođača veštaka drugačije da se otvara.Kroz vreme smo probali sve moguće i nemoguće proizvođače, sve zapisano šta i kako i opet zna da bude odstupanja pa svake godine podešavaj ponovo a sve zbog granulacije koja je od sjaja do očaja.

Ja to prosto jednostavno upišem u svesku. Naprimjer idem drugom brzinom 7 km/h na 1600 obr./min, kardan na 750 obrtaja, ručica na rasipaču na broj 3 i procijenim kolika je površina, i koje đubrivo bacam. Sve to pišem u svesku za razna đubriva i bacanja kg po ha. I kad pođem u njivu, pogledam u svesku, ili pamtim ili zapišem podatak na papir, i većinom mi malo ostane viška za popravak na nekim mjestima.

Takođe imam muke sa štelovanjem Amazone ZA-F 402, prošle godine na žito je isto išlo 100kg/kJ Uree, ali na 13tom podeoku, ove godine je 100kg/kJ na 15tom podeoku. Tablica je apsolutno beskorisna, ne pomaže mnogo pri štelovanju.
Takođe greške do 50kg/kJ, pa moram da ponovim njivu :D

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ok,znači nisam jedini koji ima problema sa štelovanjem rasipača...20 godi a s radio sa megametalom i tu nema puno pameti kad vidim da će faliti malo smanjim ili ubrzam,ako ostaje onda kontra...i mislim da sam bacio koliko sam hteo,uglavnom no sikiriki...
Sad uzeo sulky pa merim,pa koračam,pa računam,pa gledam tablicu po pet puta i opet omašim..

Pozdrav kolege. Hoću da izremontujem kućište mog rasipača kuhn mds 701.Dali mogu negde naći nove zupčanike ili ću morati da nađem negde da mi se napravi po uzorku? Proizvodnja je inače 1994.

Prošle godine nam stigne Ruski AN u big bag vrećama.Krenemo u prihranu i namestim na podeok za 100 kg/k.j za AN Rusija u 25/1 džakovima koga sam ranije koristio računajući da je to isti andrak.Posle nekoliko krugova poče lula da lupa, reko pokvario se rasipač, kad ono međutim, rasipač prazan pa lupa k'o otvoren prozor.Preračunavaj i op, ispalo 150+kg/k.j jer taj u big bag curi kao lud.

Pozdrav, kupio sam rasipac careta 800l. Ako netko ima takav ako moze pomoci pri podesvanju. Na koliko bih otprilike trebao otvoriti za 180kg/ha kan duslo(malo krupniji), i 8 15 15 elixir zorka 350kg / ha?

Pozdrav, kupio sam rasipac careta 800l. Ako netko ima takav ako moze pomoci pri podesvanju. Na koliko bih otprilike trebao otvoriti za 180kg/ha kan duslo(malo krupniji), i 8 15 15 elixir zorka 350kg / ha?
Kod njih ne moze tacno da se kaze a cak ni otprilike, jer ih ima milion proizvodjaca i bude razlicit otvor na istom broju, kod mene cak jedna strana vise baci djubriva a bude na istom broju pa moram da korigujem,najbolje probati na jednoj njivi pa stelovati u toku rada. Sve u svemu koliko para toliko muzike

Otvore mogu izmjeriti dali su isti, ma podesiti cu ga nekako, al onako otprilike da imam od cega krenuti. da ne bude umjesto 200kg baceno 400kg.

Ubaci po jednu vreću pa vidi koliko si prešao. Ja sam juče avansirao Bodrum 600 L, inox tanjiri i 2 crijeva.

Nazad
Vrh