Rasipači mineralnog đubriva

jeste direktno, nije kao na donder da ide osovina kroz oba kosa i nezavisno od diskova

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Na običnim rasipačima mešač napravi brašno na dnu rasipača. Možda bi tu pomoglo produženje lopatica ako će tako bacati veću širinu a sa tim bi se i smanjio obrtaj kardana.

Da to je losija varijanta,zato i jeste jeftiniji,taj tip mesaca pravi prasinu ako je malo losije djubrivo,i onda vecinom ljudi se zale,ali nije do djubrivo toliko koliko do rasipaca problem.I moj rasipac ima isto direktne obrtaje sa diska,to mi se jedino ne svidja kod njega.Inace trebao si uzeti sa inox dnom ,ako ima ta opcija,to mu puno znaci,tu truli najvise bunker u dnu i najvise je trenja djubriva o zidove,farba brzo se skine i krene da rdja.
@Miladin Nema brasna kod mene,ili eventualno nekad bude tek po malo po zidovima tu oko mesaca,na starom rasipacu sa jednim diskom je toga bilo puno jer je mesac bio bas los i 2 kraka je imao,ima tu raznih oblika mesaca ,i to jel jedan krak ili vise utice najvise na razbijanje djubriva.

@kalman 58 za te stvari ti je tata mata clan ObradMiki ja sam sve njega pitao sta me zanimalo... isao sam na 10m a sad cu opet da podignem na 16m kad idem prehranu,sta te tacno zanima da smanjis zahvat ili ?

@kalman 58 za te stvari ti je tata mata clan ObradMiki ja sam sve njega pitao sta me zanimalo... isao sam na 10m a sad cu opet da podignem na 16m kad idem prehranu,sta te tacno zanima da smanjis zahvat ili ?

Zeleo bih da smanjim zahvat jer su mi male parcele i nikako da uskladim .Probao sam na krajevima lopatica ugao da spuatim skroz ali ne uspevam.Hteo sam da uzmem druge lopatice ali sam odlozio za kasnije kazu to je za manje zahvate i kostaju 11k dinara

@Arkadije nije ga bilo u ponudi sa inoxom sto se tice dna lopatica i tanjira vec na seriju S samo... ma nema problema s tim cim zavrsim lepo ga operem i odmah idem ulje i naftu preko celog rasipaca uzmem pistolj za farbanje naounim ga i predjem celog.. sto se tice lopatica sa Urejom nemam problema ne ostavlja prasinu ali prosle godine 3x15 neki sacuvaj boze zajebavao me samo tako koliko lose djubrivo kao da si mleo ciglu tako izgleda... bacao An ide lepo 3x16 super..

Verovatno to je bilo u ponudi a niko mi nije napomenuo a ja nisam znao.Kako ti stoje uglovi na lopaticama spusteno skroz ili cu ja za probu to skinuti i tu mozda smanjiti sirinu bacanja

ma moras da uzmes druge lopatice koje imaju manji zahvat,ja sam trazio da budu od 10-16m inace i kad je na 16m frlja ubija koliko siroko... nisam dirao nista na lopaticama uglove nisam stelovao kako namestili tako vozim

Malo mi nije tu jasno oko podešavanja tih lopatica. Ako su lopatice ili diskovi do 16 m kakva je onda tu potreba podešavanja ugla lopatica ako hoću da baca 10 m, jednostavno smanjim gas za 10 m.

Pozdrav kolege! Sad sam kupio Careta Lux 1500 rasipač, i ne znam kako ide štelovanja? I kako se podesi širinu bacanja?

noseni-rasipac-careta-lux-1500-l-5425636824588-71796480083.jpg

9055b0cb8b6d-800x600-dw.jpg

Malo mi nije tu jasno oko podešavanja tih lopatica. Ako su lopatice ili diskovi do 16 m kakva je onda tu potreba podešavanja ugla lopatica ako hoću da baca 10 m, jednostavno smanjim gas za 10 m.
Pa onda ideš polako. A vreme nam je jedina stvar koju ne možemo da kupimo.
Šta misliš kad danas ima posla za razbacati 30-ak hektara i više... Mora gas.

Na moj rasipac su lopatice 24-36m i samo smanjivanjem ugla sam dobio 12m,nema potrebe kupovati dodatni set lopatica.Inace uvek gledam da postujem max obrtaja kardana oko 540obrtaja.

Aaa u tom grmu leži zec, e ja sam od žurbe operisam, imam vremena za sve. E kad smo već kod žurbe da vam kažem pošto imam životno iskustvo. Život u žurbi uopšte nije lijep, ako stalno žurite to znači da radite više nego što morete da postignete. Radite 5 ili 6 dana ali polako i nikako više od 8 sati u 24 h. Ko ne posluša ovaj savjet jednog dana će shvatiti da sam bio u pravu.😃

Nazad
Vrh