Rasipači mineralnog đubriva

Ja izaberem istu granulaciju, i u litarsku flašu od mleka naspem djubre i izmerim koliko ima grama u litri.
Onda biram čija je qreja najbliža mojim merenjima.

Ja sam juce bacao Elixir ureju iz Rusije(Samara). Nisam imao takvu u opciji pa sam uzeo prvu rusku prilovanu u meniju, i stojalo je da otvorim na 25. Otvorio sam kao i uvek za 2 vise i bilo odlicno.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Ja imam taj i dok sam radio sa njim bio sam zadovoljan, sprem njegove vrednosti može se lepo raditi sa njim i podesiti da baca u obe strane jednako.Godišnje sam sa njim rasturao od 20-30 tona još sam mu zapreminu duplirao povišenjem, sad stoji pod šupom onako za nedaj Bože i kakve sitnice, da ga prodam nemogu dobiti neke pare za njega a leba ne traži.

Ja sam juce bacao Elixir ureju iz Rusije(Samara). Nisam imao takvu u opciji pa sam uzeo prvu rusku prilovanu u meniju, i stojalo je da otvorim na 25. Otvorio sam kao i uvek za 2 vise i bilo odlicno.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
I ja sam uzeo Elixir ureu Ruska, ovako mi je izbacila aplikacija, ja povecao na 30 i to je to, HMS rasipac, smanjio sam zahvat na 16 m zbog stalnih tragova https://dodaj.rs/image/LZf5SP

Što ne uzmeš ove turske sa dva diska tipa Careta i Bodrum Farm. Tu su oko 1100 evra.
Ja imam Bodrum Farm već 7-8 godina. Diskovi i lopatice su od inoxa. Baca ravnomerno jednu i drugu stranu. Do sad je razbacao preko 250 tona djubriva. I tovarim ga baš, nigde do sad nije pukao.
Nije to neki kvalitetan rasipač, ali za te pare je sasvim korektan.

Za neku godinu planiram da ga menjam za nešto ozbiljnije.

Neću uzeti ni jedan ako ovaj ne prodam, a od jutros 5 6 zainteresovanih pa možda i prodam. Bio sam se zagrijao za nov Vikon jer sa njim mogu raditi i u plasteniku ali sam odustao jer su preskupi za moje potrebe koje su 1.5 t godišnje. Definitivno sam riješio ako prodam stari uzeću opet obični rasipač po mogućnosti ako nađem da je dole inox. Koliko su skupi ovi renomirani rasipači pa nov traktor ispade naj jeftiniji.

Kolege da li neko ima ormaricev rasipac sa dva diska? Treba mi pomoc oko steovanja?

Nazad
Vrh