Rasipači mineralnog đubriva

Došlo je vreme da se radi prva prihrana pšenice u 2022. godini, iskoristiću priliku da istovremeno obavim prihranu i isprobam HMS 1500 rasipač koji je zakačen za HMS Gunny Lift 1200 , hidrauličnu ruku, štelovanje, predstavljanje i probni rad ... Mehanizacija u videu: Traktor MTZ Belarus 892 Rasipač HMS 1500 Hid. ruka HMS Gunny Lift 1200

Video snimak se ne prikazuje.

Nisam bas razumeo,sta traktor ne moze da nosi (kran+rasipac+800kg) i sta se dizalo rucno?
U suštini si dobro razumeo. Kran+rasipač su 850 kg tačno. Kad sam nasuo 800 kg đubriva nije mogao sa zemlje da podigne sve jer verovatno sigurnosni propušta. Onda je Stefan malo pripomogao i traktor je podigao teret i držao. Kad smo to izbacili, nasuli smo 900 kg i mislili da ću ja podići taj teret. Pomogao sam hidraulici i držala je ali sam sa dva prsta podizao prednji kraj traktora kolika je poluga i vaga bila. Sa 600 kg đubriva normalno sve radi.

U suštini si dobro razumeo. Kran+rasipač su 850 kg tačno. Kad sam nasuo 800 kg đubriva nije mogao sa zemlje da podigne sve jer verovatno sigurnosni propušta. Onda je Stefan malo pripomogao i traktor je podigao teret i držao. Kad smo to izbacili, nasuli smo 900 kg i mislili da ću ja podići taj teret. Pomogao sam hidraulici i držala je ali sam sa dva prsta podizao prednji kraj traktora kolika je poluga i vaga bila. Sa 600 kg đubriva normalno sve radi.
Na pomoć hidraulici se misli kao u ovom snimku prvih 15 sekundi :haha: :haha: :haha:

Daleko je rasipac iza traktora zbog te ruke,bilo bi dobro da ima podvoz i onda tovaris koliko hoces.Bez te ruke,samo rasipac,mogao bi on bez problema nositi tonu djubriva u rasipac.

Nadam se da shvatate da je štos bio da se pokaže ovakva kombo varijanta ruke i rasipača. Mislim da brkate jačinu hidraulike na kraju poluga, što je mačiji kašalj i probleme kod velike poluge kao u ovom slučaju.

A kako se pokazao taj HMS rasipač ?
I kakav je u odnosu na Dondera sličnih karakteristika po odnosu kvaliteta, cene ...
Za rasipače je jedna od najbitnijih stvari dugovečnost a to ne mogu brzo da ocenim a ne želim nikog da dovodim u zabludu. Kako je ofarbano, kakvi su ležajevi, lanci, osovine, kakav je inox od kog su tanjiri i dno ne znam...Sviđa mi se sistem otvaranja-zatvaranja, dosta dobro curi veštak iz rezervoara, jednostavno je za upravljanje. To je što za ovo malo rada mogu reći...

Nadam se da shvatate da je štos bio da se pokaže ovakva kombo varijanta ruke i rasipača. Mislim da brkate jačinu hidraulike na kraju poluga, što je mačiji kašalj i probleme kod velike poluge kao u ovom slučaju.
Da li si vertikalne poluge prebacio u zadnje rupe na polugama, tu se dobije još malo da lakše diže.?

Jel koristi neko dozator za dzambo vreće? Na KP ima nekoliko prodavaca, čiji su se najbolje pokazali?
Konkretno me zanima onaj što buši vreće

Nazad
Vrh