Rasipači mineralnog đubriva

Hoće da istruli dno, da pukne plastični prsten odstojnik između dozatora i dna, kraj lule ima svoj radni vek i tako, originalni delovi su izuzetno skupi a zamenski žnj kvaliteta.

dno je od inoxa..... koš plastika

jedino vidim moguć problem u ekscentru i tim ležajima kulise, ako se neodržavaju i neopere poslije upotrebe..... kad sam završio, opran i još planiram to sve dolje podmazati i pošpricati s naftom.....

[mention]nikollaa [/mention] Brate samo na iskustvo, jebiga navikao sam, cim vidim vestak znam odprilike granulaciju. Zovi lako cemo
Bilo bi dobro naci granulativne posude koje Amazone davao korisnicima uz rasipace, to je posao, ali ja nikako da ih nadjem, nema ih pa nema.

[mention]olalija [/mention] Neces ni na jednom djubretu na vreci naci tacnu granulaciju. Obicno pise da je od 1mm do 5mm ili slicno…

Sent from my iPhone using Tapatalk

[mention]nikollaa [/mention] Brate samo na iskustvo, jebiga navikao sam, cim vidim vestak znam odprilike granulaciju. Zovi lako cemo
Bilo bi dobro naci granulativne posude koje Amazone davao korisnicima uz rasipace, to je posao, ali ja nikako da ih nadjem, nema ih pa nema.

[mention]olalija [/mention] Neces ni na jednom djubretu na vreci naci tacnu granulaciju. Obicno pise da je od 1mm do 5mm ili slicno…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Upravo tako, to i jeste granulacija i uglavnom svuda piše. Vi mislite na prosek...Granulometrom se meri prosek, ima na mom snimku za Sulky...

Ja bacam sa tehnilogijom starom 50 godina, poljostroj vuceni sa jednim diskom imt 560. koristim tu kombinaciju par dana godisnje, lakse mi je baciti 25kg/kj vise nego izut keš za rasipac koji cu koristiti 4 dana u godini…

I mene zeza ovaj Eurochem ne mogu da mu pogodim granulaciju nikako popizdeo sam,idem preko dunge i ono izbaci na koliko da stavim ja uradim on baci manje pa muka li muka

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Danas isao 8km 12m 200kg
8fe5a7f4f172f38e767eef78559e2b60.jpg

Ja imam i jednu i drugu aplikaciju i rade dobro,hoce da zeza samo dok ne provalis precnik vestaka a i velicina parcele nekad pravi problem,mislis imas toliko a ono malo vise ;)
Sad vidim u temi prihranjivanje,Paracinac pa ti radis na 16m a ukucao 12m?

Konacno da neko realno napise. Svima ispadne u kilu.
Niko nema 20-80÷ prohoda nepokriveno ili preklopljeno u zadnjem prohodu, niko nema neki spic,klin...stane u metar na uvratinama...cak i ako zatvori disk onda u tom fiseku ostane vise.

Ja imam i jednu i drugu aplikaciju i rade dobro,hoce da zeza samo dok ne provalis precnik vestaka a i velicina parcele nekad pravi problem,mislis imas toliko a ono malo vise ;)
Sad vidim u temi prihranjivanje,Paracinac pa ti radis na 16m a ukucao 12m?
Prebacio sam danas na 12m da mi baca ono na 16m kad frljne prebaci u komsijsku njivu,nemam ja neko iskustvo sa rasipacem ovim prvi put u psenici bacam s njim

Moracu tako da probam i drug Obrad Miki mi isto tako pokazivao sutra moram da to namontiram kako treba.. sve je do granulacije to treba pogoditi

Na koliko su ti trake,15?Mora da leti kod komsije i po putu,da bi se bacilo kako treba,to sto vidis da leti nije nista stasno,zeza granulacija pa teze odleti dalje,ja licno prebacujem,komsija bezi i uvek do mene ima 1-1,5m svetlo zeleno zito,tako u krug i na kraju ispadne kosa od kombajna los prohod.

Na koliko su ti trake,15?Mora da leti kod komsije i po putu,da bi se bacilo kako treba,to sto vidis da leti nije nista stasno,zeza granulacija pa teze odleti dalje,ja licno prebacujem,komsija bezi i uvek do mene ima 1-1,5m svetlo zeleno zito,tako u krug i na kraju ispadne kosa od kombajna los prohod.
da na 15 Zbog toga sam ga smanjio danas na 12m i i pogodio ga da baca bas do medje

Poslednja izmena:
Došlo je vreme da se radi prva prihrana pšenice u 2022. godini, iskoristiću priliku da istovremeno obavim prihranu i isprobam HMS 1500 rasipač koji je zakačen za HMS Gunny Lift 1200 , hidrauličnu ruku, štelovanje, predstavljanje i probni rad ... Mehanizacija u videu: Traktor MTZ Belarus 892 Rasipač HMS 1500 Hid. ruka HMS Gunny Lift 1200

Nazad
Vrh