Rasipači mineralnog đubriva

[mention]Shale [/mention] Moze ako si nasao, pazi samo da to sto si nasao nije sa dodatkom Sumpora.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li taj donder može da se kalibriše? Postoji li za njega uputstvo za kalibraciju?

Упутство сам добио на енглеском, нисам га ни читао, осим мало табеле, које су дате....

Вериватно може, ал сад ни живаца ни времена за то.

@Shale gadjaj 3,02mm kalibraciju, po ovim sto si poslao mislim da ti se nece uklopiti najtacnije. I sam jos podesavam dondera, i sve mi nejasno oko kalobracije, ali koliko shvatam u aplikaciji je najvaznije da pogodis pribliznu kalibraciju i posao resen.

@Shale gadjaj 3,02mm kalibraciju, po ovim sto si poslao mislim da ti se nece uklopiti najtacnije. I sam jos podesavam dondera, i sve mi nejasno oko kalobracije, ali koliko shvatam u aplikaciji je najvaznije da pogodis pribliznu kalibraciju i posao resen.
Мислиш гранулацију?
Није ми јасно зашто 3,02?

На декларацији овог ђубрива пише да су грануле од 0,5 до 3 мм.

@Shale jeste na granulaciju sam mislio. Nije ni meni jasno kako se za koje djubrivo odredjuje i zna granulacija. Ja sam jesenas prvi put radio sa donderom, zahvaljujuci mirkoniju nastelovao sam ga i cele jeseni sam isto djubre bacao i bacao je u kilogram.

Данас први радни дан, генерално сам задовољан, ал далеко да сам погодио из цуга...

По апликацији сам наштеовао и имао одступање око 40 кг/ха, тј. расипач ми је мање бацио..
Појачали смо га за непуне 2 цртице и добили одступање од 20 кг/ха мање од оног што смо хтели...

Радни захват смо уболи из цуга, ал оно што ми никако није јасно, све Урее која сам испробавао нису ми давале вредности преко 27.5 за количину ђубрива од 200 кг/ха, а мени на 28 бацио око 180 кг/ ха...

Све у свему задовољан сам расипачом, иако је дан за Уреу био недај боже, ветра колико оћеш....

Иначе 82.1 је данас одма имао ватрено крштење, 1000 кг смо одма у расипач игром случаја..

И једна сличица пре поласка на њиву:
https://postimg.cc/CZ93W0Rq][/url]

Poslednja izmena:
Screenshot_20220219-193512_FertiliserService.jpg

Aa kod mene 18...24
А то је до захвата...

Можда за ту твоју Уреу, ал ја сам узео Eurochem Уреу, и за њу има подешевање у апликацији My Spreader, али кажем, мени је одступање било 40 кх/ха, мање је бацио од подешеног.

[mention]Shale [/mention] Promasio si granulaciju, granulacija tvog djubriva je sigurno manja nego ono sto si ti nasao u aplikaciji. Tj. Da si stavio onako kako sam ti napisao juce bilo bi u kilu

[mention]Shale [/mention] Promasio si granulaciju, granulacija tvog djubriva je sigurno manja nego ono sto si ti nasao u aplikaciji. Tj. Da si stavio onako kako sam ti napisao juce bilo bi u kilu

Па проблем и јесте тај што нисам нашао ни једно ђубриво са гранулацијом 3.02...

А најближе које сам нашао је са 3.04, одступања су минимална у подешавањима...

@Mirkoni90 kako znas koje je djubre koje granulacije? Ti kako si meni podesio bacao je u kilu, sad opet ide prolece ide An recimo , kako znas koja je granulacija na njemu? Ili Ureje ili NPK, Map-a?

Nazad
Vrh