Rasipači mineralnog đubriva

Kolege sulky dpx 1204s, mehaničko otvaranje, iskustva, zamerke, utisci?

Ja sam pre neki mesec gledao jednog,bez s mislim,bio u oglase i isao kod prodavca kuci,kupio bi ga samo nije hteo cenu spustiti a preko telefona kao nije fiksna ....rasipac kao i svaki drugi,bolji,ima tu dosta prohroma,kvalitet je sigurno u klasi amazone,vicon i slicni,mozda ne bas toliko ali blizu.Kajem se sto sam propustio jedan Vicon sa 2 diska i kompijuterom,bio nesto malo jeftiniji od novog dondera ,jaka cena ali rasipac vecan uz redovno odrzavanje naravno.
Inace po meni je puno bolje to mehanicko otvaranje preko rucica,tj sajle iz kabine nego preko hidraulike ....

Jednostavno je prakticnije po meni nego hidraulika,levu desnu stranu otvaras zatvaras kako hoces,preko hidraulike to bas i nije tako brzo,lako,neki rasipaci imaju jedan izvod za 2 cilindra npr na rasipacu,a ti bilo da otvaras levu ili desnu stranu stelujes preko rucnih ventila na dosta rasipaca koliko sam video,to je sve sporije i po meni komplikovanije nego ovo preko sajle.Takodje ako su jednosmerni cilindri u pitanju,one opruge za zatvaranje znaju praviti problema,nekad nece vratiti cilindar,nekad se same zatvaraju....

Jednostavno je prakticnije po meni nego hidraulika,levu desnu stranu otvaras zatvaras kako hoces,preko hidraulike to bas i nije tako brzo,lako,neki rasipaci imaju jedan izvod za 2 cilindra npr na rasipacu,a ti bilo da otvaras levu ili desnu stranu stelujes preko rucnih ventila na dosta rasipaca koliko sam video,to je sve sporije i po meni komplikovanije nego ovo preko sajle.Takodje ako su jednosmerni cilindri u pitanju,one opruge za zatvaranje znaju praviti problema,nekad nece vratiti cilindar,nekad se same zatvaraju....

De mani se... nije bas sve tako.

To sa hidrolikom al si iskomplikovao po tome traktor bolje da nema kabinu jer onda ne može da se razbije staklo na istom. Mi koristimo već 8 god i nikakvih problema. A šta ako sajla korodira ili pukne to se ne računa u kvar?

Ja sam rekao moje misljenje xd,a stojim iza svega sto sam napisao,ti ako nisi imao problema,odlicno,ali imam ja prijatelje koji nisu tako srecni kao ti,jeste i sajla se pokvari ali je jednostavnija nego hidraulika.Ja sam kupio sad rasipac sa tim cilindrima jednosmernim,i to je,po meni, iskreno sr... kajem se sto nisam uzeo neki Sulky sa tim sajlama,ili neki treci sa dvosmernim cilindrima.

Kolege da li neko ima ovakav rasturivac za vestak? Rekli su mi prodavci da je identican kao donder i da se sklapa u istoj fabrici samo je drugaciji naziv zbog druge firme koja je izvoznik. Cak je i cena ista.. a dondera nema nigde na stanju
021f83a5369684e6506995927f2965e3.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koju aplikaciju koristite za Donder rasipace? Probao jednu nece da radi, kao samo za stariju verziju androida. Ima neka Easy Check jel moze to da pomogne? I koji model izabrati u meniju?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Treba narednih dana da pravim resetku za rasipac Rauch zsb 900. Kupio sam istegnuti metal i cevi 20x20. Interesuje me kako da napravim neke odstojnike da cevi ne dodiruju kos rasipaca da ne gule farbu i da ne rdja kos. Imate li neku ideju?

Kucaj na google gumene stope,gumene stope sa navojem ,zatim idi na slike ,pa vidi po slikama sta ti odgovara.Fabricki su neki mini gumeni odbojnici ispod tih resetka na suprotnoj strani od sarke,zavisi kako kod kojih rasipaca,neki i nemaju.

Mozeli neko orijentaciono da napise za mali rasipac mega metal na koji broj baca 100kg ureje pa cu dostelovati i prilagoditi mom traktoru i brzini?
Kupuli smo jesenas nismo do sada nista bacali sa njim.

Hvala unapred.

Nazad
Vrh