Rasipači mineralnog đubriva

Pre godinu dana smo kupili Turski Irtem rasipač model Alpha 12 (1200 lit). Cena kao Donder PRO (2500 eur sa pdv). Dvoumili smo se između ova dva, ali su nas neki detalji opredelili za nepoznat model na ovim prostorima. Klip za otvaranje je dvosmeran i još po nešto...
Pogledajte ima ih u našem komšiluku

Ima i donder sa dvosmernim klipom...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Pre godinu dana smo kupili Turski Irtem rasipač model Alpha 12 (1200 lit). Cena kao Donder PRO (2500 eur sa pdv). Dvoumili smo se između ova dva, ali su nas neki detalji opredelili za nepoznat model na ovim prostorima. Klip za otvaranje je dvosmeran i još po nešto...
Pogledajte ima ih u našem komšiluku
Bas sam malo pre u temi o plugu hteo da pitam da nije Kubota iz irtemovog prospekta, ali se na tablici ne vide oznake, pa aj da ne lupam samo... bas sam se iznenadio kad sam video sliku sa NS tablicama u prospektu na turskom saitu.

Ovo sam gledao,dok on se spusti natovari a ne moze neku vecu kolicinu ja cu da bacim vec pola njive

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Super je to, sem kada se zaglavi grudvica iznad tanjira pa moras izaci da ocistis.

Salu na stranu nisam pokusavao da.pronadjem koliko kosta sat resursa ovog helikoptera, ali nije mo bas jasna isplativost ovakvog prehranjivanja.

Bas sam malo pre u temi o plugu hteo da pitam da nije Kubota iz irtemovog prospekta, ali se na tablici ne vide oznake, pa aj da ne lupam samo... bas sam se iznenadio kad sam video sliku sa NS tablicama u prospektu na turskom saitu.
Imamo u rodbini profesionalnog fotografa koji slika sve teme iz našeg atara i to plasira kome treba. U obavezi je da sa slika briše sve oznake ali po nekada se provuče oznaka modela, broj tablice i sl.

Izgleda zanimljivo i nista vise.
Ne vidim potrebu za ovakvim poduhvatima sem ako je jako vlazno sto rece Barabula, ma da ni to ne traje vecno, mraz pomaze, pa nocu ako nista drugo.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kako cenite ovakav rasipac 1200l
6507baa5b1d947d9131a595da8b7bfe9.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Dobri su ti Viconi samo je pitanje koliko može baciti u širinu.Ti rasipači s lulom mogu manje baciti u širinu od rasipača sa dva diska,e sad je pitanje ko šta hoće.Inače su po meni izuzetno precizni što se tiče količine đubriva/ha.

Jeste Vicon sa nadgradnjom.Ovaj bi trebao da ima mogućnost podešavanja širine razbacivanja tako da može da baca više od standardnih 12 m.Stanje je koliko se vidi farbano i sređeno a sve se da pregledati, nije komplikovan.

Ne znam tačno koji je model a svi su oni tako kilavog izgleda.Moj od 600 l nema uopšte ram nego se kači za postolje u tri tačke i to tako ide pitaj Boga koliko decenija a težak je mnogo, manevrisanje sa njim je igra bez granica a kada gledaš plastičan sav od poliestera.Drugar ima od 850l i on je na nekom na oko kilavom ramu ali isto tako težak kao Trepča.

Nazad
Vrh