Rasipači mineralnog đubriva

Ima li neko ovakav rasipač,kakva su iskustva?

Možda je bolje uzeti onda one nove od 1000L što su 1e=1L a na akcijama se nađu i za manje para.

Ili ko je čist papirološki da može da konkuriše (svi dobiju čisti) kupi Dondera najjeftinije za 1996e koliko se sećam i povraćaj kada dobije od 50%. Ipak je novo novo pa makar i tursko. I ako nema prohromsko dno, ko ne radi puno trajaće mu dugo.

Ne kazem da ne valja,samo licno ne volim te sa lulom,a i po pisanju pojedinih clanova ovde,mnogo skupi delovi za nju ako bude neki kvar.

Aha, mislio sam da taj tip lule ne valja.
Da, gledao sam cijene dijelova, nisu jeftini, ali što je, tu je. Ima za kupiti novi komplet mehanizam s lulom, samo se našarafi, 900e.
To mi se ne čini previše.
Dva tanjura je najbolja opcija, ali ništa dobro nisam mogao naći...

Čestitam. Imao ja 400 kg, nikad problema, jedino smo ovaj obruć što drži lulu zamijenili željeznom jer je originalna pucala, valjda je aluminijska, od tad ništa.

Aha, mislio sam da taj tip lule ne valja.
Da, gledao sam cijene dijelova, nisu jeftini, ali što je, tu je. Ima za kupiti novi komplet mehanizam s lulom, samo se našarafi, 900e.
To mi se ne čini previše.
Dva tanjura je najbolja opcija, ali ništa dobro nisam mogao naći...
Taj tip sa lulom su ekstra, mislim da jedino treba malo pedantnije održavanje, kolege koji imaju sličan rasturivač će bolje objasniti. Čestitke na kupovini.

Ja imam mali, okrugao kos, nisam siguran, mislim da je 300kg, sipam obicno po 250kg i bude jos mesta. Vicon.
Odlican je, nema sta al delovi kao za bespilotnu letelicu.
Ona mala plastika na kraju lule 35e, kao za novi tip a za stari 25e ili 20e, nisam siguran...
Samo lula da l' oko 120e itd itd.
Po meni bezobrazno skupo al jbg.
Na kraju uvek dobro operem, a treba gledati da se posle pranja i podmaze (koji ima mazalice, neki stariji nemaju).

Ima i ova opcija sto Matic rece, za stari sam uzimao neke delove od njih, sluzi i njihov deo nije bas neka sreca ali sluzi.

Zavrsen remont mog PS602. Sto je rekao kolega u ranijem postu delovi kao za bespilotnu letelicu. Modeli sa 2 na kraju nemaju mazalicu fabricki na zamajcu i osovini i to je kod mene napravilo problem. Modeli sa 3 na kraju imaju to reseno. Ovo sam saznao na tezi nacin tj kada je stradao zamajac i osovina se pojela a lezaj se poceo cuti tek 10-15kj ranije. Ostala 4 mesta koja su imala mazalice i posle 30g su potpuno neostecena bila i tu smo lezajeve zamenili samo iz razloga sto sam hteo totalni remont da znam da je masina 101% sada ispravna. Nakon remonta necuje se sada kada radi. Fantazija masina.

Komplet remont izasao 500e, da sam menjao samo neophodno bilo bi 250e. Ovako je uradjeno ful remont i nadam se narednih xy godina da sam miran.

Kada zavrsite sezonu skinite kos, samo na 2 gume se drzi kod mene i svucete osovinu mesaca sa dva srafa 22mm promer matice je stegnuta. Onda se skinu limovi gde curi vestak i posle toga imate pristup celom mehanizmu. Pregledajte operite, namazite i trajace neograniceno.

Na primer obicna plasticna zaptivka kosta 20e, sto je bezobrazno skupo za 15 grama plastike!

Ja sam sve te originalne zaptivke, plastične delove, dno kao i prohromski zatvarač dobio za dž od drugara.Njemu ne odgovaraju za njegov Vicon a kod mene savršeno legli.Sada sam miran ohoho vremena.

Maticu da si to morao kupiti kostalo bi da prvo moras nitroglicerin ispd jezika. Mrtva trka JD, Claas ili Vicon sta je skuplje za odrzavanje.

Drugar je dobar meni a dobar sam i ja njemu pa funkcionišemo u simbiozi kao akumulator i alternator. :haha: Računao sam onako iz glave da ti delovi nisu bez najmanje 400 i više evra a kada sam ih ugledao na gomili delova u garaži kao da sam video Elvisa Prislija. :haha:

Ima ih još na stanju a on u to vreme nije imao rasipač pa se služio sa mojim Viconom koji mu se svideo pa je kupio sebi ali noviji tip gde ne odgovaraju ovi delovi.

Nazad
Vrh