Bobo
Član
Dok to nismo prokuzli kako da se namrda, otac i ja smo napunili pun rasipac KAN om i isli u priranu psenice. Premjestali smo lopatice, sigurnih pola sata. On krene razbacivati, ja stojim iza i gledam trag gnojiva. Nas rasipac ima dvije rupe za ispustanje gnojiva. Kad se sa zadnje strane gleda u rasipac, jedna rupa je s prednje strane a druga s desne ako se ne varam. Ako vas rasipac ima drugacije postavljene rupe na dnu kosa, jasna stvar da se ovaj moj sistem prebacivanja lopatica nece pokazati dobro. Ja sam crtao shemu za MEGAMETAL rasipace a forumasi koji su isprobali na drugim tipovima rasipaca s jednim diskom su pisali da i njima tako pase.
Na megametalu ima 6 lopatica na disku i svaka lopatica ima samo tri rupe za podesavanje ugla lopatica tako da smo tri ostavili na srednjoj rupi a tri su pomaknute za rupu naprijed. Povedite nekoga na njivu neka gleda kako se gnojivo razbacuje i ako vam ne pase to je 3 minute posla kad su sarafi razradjeni
Ja sam prezadovoljan kako sad razbacuje fino. jasna stvar da niej kao s dva diska ili s klatecom cjevi ali opet je bolje nego kad su sve lopatice na srednjoj rupi.
Na megametalu ima 6 lopatica na disku i svaka lopatica ima samo tri rupe za podesavanje ugla lopatica tako da smo tri ostavili na srednjoj rupi a tri su pomaknute za rupu naprijed. Povedite nekoga na njivu neka gleda kako se gnojivo razbacuje i ako vam ne pase to je 3 minute posla kad su sarafi razradjeni
Ja sam prezadovoljan kako sad razbacuje fino. jasna stvar da niej kao s dva diska ili s klatecom cjevi ali opet je bolje nego kad su sve lopatice na srednjoj rupi.