Radovi u malinjaku

Evo stanja kod mene od pre 2 dana u kupini i malini zajedno. Grinja se pojavljuje, a videćemo za plamenjacu posle kiše...
Medjutim, sezona prskanja je zavrs3na, pa kako bude...

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka
 
Veruj mi da sam pogubio konce. Svake godine neke druge koktele mi spremaju, pa sam sad sa drugarom iz apoteke sveo samo na ono osnovno, a to mu dodje nesto ovako:
- u kupine 2x od trenutka kretanja vegetacije kvadris, nesto protiv plamenjace, a 1x insekticid i nesto protiv trulezi. Uz to svaki put ubacim nesto za "prihranu" fitofert ili slavol.
- u malinu slično tako samo što grinje 2x tretiram i negde na početku ridomilom zalijem koren.
Prošle godine sam sa koprivom prskao (dok vri kao neki insekticid, a posle kad odstoji kao hranu, i davalo je nekog rezultata u smislu bujnosti i zelenila, nekog zdravlja biljke nazovimo to tako. Ove godine nisam stigao to)
I to je to i šta hoće nek bude.
Više se ne opterećujem preparatima, nit koga slušam. Propalo onoliko Rimsko carstvo, pa nek propadne i moja njiva ako je dotle došlo

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka
 
Pa nije dotle doslo .....
Hvala na odgovoru.
Nije, nego kažem da nisam dobar sagovornik po tom pitanju jer ne mogu da pružim koristan savet. Poenta je da ja furam po svom pa kako bude, ali da ne želim da nikom namećem kako sam u pravu. Ipak postoje ljudi koji se ovim ozbiljnije bave i znaju mnogo više od mene.
Ja sam svoj stav zasnovao na činjenici da pored malinjaka imam 7-8 stabljika maline koje su nikle na "divlje" same od sebe. Uvek zaboravim na njih, nikad ih ne prskam, ne daj Bože okopam, ma ništa... Ali kad god prvi rod spremam za pijacu dođem tu i dopunim kutijice džinovskim plodovima. Kako to, ne znam, ali znam da joj ova malina koju mazim i pazim ne može prići. Negde je nešto pogrešno, tako da za početak hoću da izbegnem "unapred propisane" preparate kad god mogu, odnosno reagovacu samo na ono osnovno što primetim okom. Ova hemija i hrane što bacamo, mislim da je to u ukupnom zbiru boljitak 3%, za ljudsko oko nevidljiv.

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka
 
Kiša i loše vreme nisu usporili razvoj ploda, čak štaviše hladnije vreme je dobro došlo biljkama u našim toplijim krajevima.

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka
 
Nije lose
9fb54dbd3215f4149174872ddd85c4f6.jpg


Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
 
Naravno i kroz sistem i preko lista, vecinom ksc djubrivo i van iperien ako sam dobro napisao

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
 
Koliko otprilike pustate Ksc-a?
Ja racunam oko gram po biljci.
I ako nije problem program zastite sto vec pomenu kolega?

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Pa 1700m 17kg djubriva na 7 dan, a zastita Nista posebno pratim galenikinn program s tim sto posle berbe imam jos 4 prskanja zbog susenja lastara

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
 
Proverena informacija ili?

Послато са SM-G770F помоћу Тапатока
 
Današnje stanje. Manje su rodne grane nego prethodnih godina, kraće su i nisu tako bujne
cf5d663eb2cfa182556e7484c05f2f7e.jpg


Послато са SM-G770F помоћу Тапатока
 
Dobra malina, pa u petak dolaze na otkup, danas zvali da jave i tako rekli sad videcemo

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
 
Da li je otkup u Ribarima?

Послато са SM-G770F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh