izdanci katastrofalni! zakidano krajem maja, i uz navodnjavanje uspeli da dodju na 100-130cm. Ostavio sam jedan red nezakinut i bez navodnjavanja eksperimentalno, posto sam nov u celoj prici, i tu su stigli na 170-190cm uz pristojnu debljinu. Ne znam da li je tako na nivou Republike, mi u Nisu nismo imali kisu od pocetka juna do kraja avgusta, a tad je vec bilo kasno, zemlja suva ko barut, uz nenormalno zracenje zvezde nikakvi stimulansi nisu pomogli. Cak mi je i navodnjavanje bilo otezano jer je nivo vode pao, ali eto, uspeo sam da sacuvam koren pa neka to bude satisfakcija. Brace se za sok i za prijatelje samo, jbg.
- - - - - - - - - -
da se nastavim,,,, bar sam uspeo i eto neke zakljucke da izvucem. Nis je nezgodan sto se tice kise preko leta, cak se moze reci i da je podlozniji susnim letima nego li kisnim (znali smo i po 4meseci da prodjemo bez kise), tako da cu s proleca drugacije djubriti, sa intervalima, zakidanje max do 10-15og Maja, uz travnate medjuredove (kosidba-a ako stignem s proleca i da posejem b.detelinu) pa kako god ispadne. Redovi gde sam imao poponac,divlji ovas, pepeljudi i sta sve ne, a koje sam kosio su lakse podneli susu nego goli. Definitivno vise nikad gola zemlja. Ma kakva trava, samo da je zeleno.