Radovi u malinjaku

Gde si komšo

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Kod mene sneg u malinjaku 30 cm ,nema ulaska pre marta,malinjak mi je u podnožju Željina

- - - - - - - - - -

Malina mi je kad je presecem okolo zelena,unutra smedja dali je to znak da je izmrzla

Idem sada 6 12 24 taman da se lepo rastopi sa snegom a pocetkom vegetacije kad krene list idem nutri veg pa onda tek plitko frezujem

Sent from my C6603 using Tapatalk

a šta misliš o ovoj mojoj nedoumici što sam dodao dosta ovcijeg stajnjaka trebam li dodavati kakvo kalijumovo vještacko. Znam da moram azotno pocetkom vegetacije.

Moras Kalijumovo pod obavezno... ::super::

Ako se ne varam ovcije sadrzi znatno vise organskih materija od govedjeg, ali je mislim to izrazeno najvise kroz Azot, nesto manje kroz Kalcijum i Kalijum. Neka me ispravi neko ako gresim. Imao sam negde neki naucni rad o stajnjaku, pa ako se dobro secam tako je pisalo.

a šta misliš o ovoj mojoj nedoumici što sam dodao dosta ovcijeg stajnjaka trebam li dodavati kakvo kalijumovo vještacko. Znam da moram azotno pocetkom vegetacije.

Mora ići veštačko, stajnjakom se unosi vrlo malo đubriva. Stajnjakom se unose mikroorganizmi koji pomažu pretvaranje neophodnih elemenata u pristupačan oblik i poboljšava se količina humusa. Bez analize zemljišta i okvirne količine roda koji planiraš da ubereš, ne možeš znati koliko ti treba veštačkog i koja formulacija. PH je takođe bitan. Šta ti vredi ako si bacio koliko treba kad biljka ne može da usvoji.

NPK obavezno a azotna 2 puta najmanje.Jedno drugo samo dopunjuje u ishrani biljaka.5 % hranljivih materija biljke dobivaju prirodnim putem ?

Jel bacio ko osnovno đubrivo?

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока

Ja sam bacio MAP jos u novembru cini mi se, i to po preporukama sa analize.posle toga sam rasturio stajnjak i okopao. Kad povezem ide haifa MCB a prihrane cu verovatno kombinovati na sledeci nacin:
1.genesis can
2.genesis can
3.yara nitrabor
4.haifa duo
5.genesis can
Od 1 do 5 znaci od prvog lista do prvog ploda. Molio bi da prokomentarisete ovaj plan, dal bi ste nesto dodali ili oduzeli?

Jesu ove temperature od 5C min i 12C max, u ovih sedam dana što će biti, dovoljne da malina krene, da pupoljci pocnu pucati? Ako je tako onda moram raditi bakar da odložim to kretanje što je više moguće jer koliko vidim biće opet minus.

Jesu ove temperature od 5C min i 12C max, u ovih sedam dana što će biti, dovoljne da malina krene, da pupoljci pocnu pucati? Ako je tako onda moram raditi bakar da odložim to kretanje što je više moguće jer koliko vidim biće opet minus.

Pa nije valjda da joj treba 3 lepa dana da bi krenula? A noći, dali se to ne računa ipak je noću još uvek minus. Kod nas se još uvek ni sneg nije otopio.

Prema istrazivanjima nije samo temperatura ta koja pokrece vegetaciju. Duzina dana odnosno kolicina svjetlosti u jednom danu mora da prijedje donju zimsku granicu... Da nije tako zadnjih nekoliko godina smo imali jako tople zime, desilo bi se da vegetacija krene pocetkom februara.
Oba uslova trebaju da budu zadovoljena... a sada koje su tacno vrijednosti temperature i duzine dnevnog svjetla, to stvarno nebih znao da odgovorim. :(

U zadnjem redu, vetar je nanosio najvise snega, bio je visine oko metar, sad kad se otopio mi je napravio problem, jer je raj red bio najslabiji i dosta su se granali lastari, sad subte bocne grane sve polomljene od mokrog snega, mogu li tako da se ostave ti lastari, ili moram da ih rezem.

Послато са CUBOT_NOTE_S уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh