Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li ovde ima nekoga ko se bavi proizvodnjom malina u okolini Sapca? Interesuje me koliki je prosecan prinos po aru, kakva je situacija sa cenom i otkupom?
Hvala.
Otkup imas gde god hoces, prinos... Zavisi kako radis i koliko je nahranis
Svaka cast!!! To je ozbiljan prinos. Verovatno pod sistemom za navodnjavanje. Hvala ti mnogo na informaciji svakako. Baci neku sliku zasada ako imas.
Sto se tice djubriva, je l` koristis Elixir Zorka ili nesto drugo (sta stignes)?
Ako bi se stekli uslovi da prosirujem zasad ...onda bih to bilo isklucivo posle 15-og Aprila ...u toplu tek uredjenu leju...a do tad bih sadnice cuvao u hladnjaci ili podrumu sa nizom temp.
Ovo moje iskustvo vazi samo za zemlju iz mog okruzenja ...gde je malo vise glinasta i nije naj-propustljiva....? Siguran sam da bi u dobro uredjenoj leji i sa vecom temperaturom brze napredovala i bolje ....tako bi nadoknadila prirastom ono sto nije ranije za sadjena....?
Imam iskustvo kad sam sadnju obavio 24 Juna (2600 sadnica).....I uz dobar zaliv ,susne god. dobio sam odlican rezultat.
Sto znaci da vreme sadnje i nije mnogo bitan faktor ...koliko je bitno pre sadnje dobro pripremiti leju sa balansiranom prehranom organike i minerala ,pozeljno je dodati sredstava sa zastitu od nematoda... po mogudjstvu Zeolita i EM-organiz ( Tifi ili sl.)....podrazumeva se zaliv.
Vazi za moje okruzenje?
- - - - - - - - - -
Nesto sam nacuo o Vrhunskim TOP organskim djubrivima ..koja su veeeoma skupa a koriste se u razvijenijim zemljama...?
Stoga bih ZAMOLIO Znalce ,iskusne...sto su ponekad prisutni na forumu ..al se ne oglasavaju ...iz poznatih razloga . Da se ukljuce i podele svoje misljenje o toj materiji.
Ja sam 2-3 god. koristio Italpolinu ....sa kontrolom u nesto manjim kolicinama od preporuke.....opazanjem sam se uverio da daje neke poz. rezultate ...ne bas ocekiv. al mozda i nisam naj bolje ih primenjivao...?
Italpolinu sam placao po 41-45 din......a raspitao sam se za Jarino peletirano je oko 65 din /kg
Ono sto sam nacuo da neka TOP djubriva su i do 10-ak x skuplja...? o cemu li se radi???
Mozda je paametno i nova tema o tome.... da bi smo se bolje upoznali o tome....i bili u korak s vremenom....?