Radovi u malinjaku

Zoran sef!!!

Ako moze odgovor koliko sneg skodi novim lastarima iz zemlje! Maline zasadjene jesenas a primilo se 97%!!!!!!!!!!!

@ Ljujke
Budi bez brige ako te to muci... Ne moze mnogo da skodi ni mojoj malini koja je izlistala uveliko, a kamoli lastarima... Ja se plasim za sljive, a za maline i kupine nema problema ako bude ovako kako najavljuju meteorolozi...

Ovo je slikano juce, toga se ja plasim...
afdnvc.jpg

Kriticno je cim temperatura padne ispod nule za malinu koja je pocela da lista,a to je mozda oko 80 do 90%.Mislim da za lastare koji nicu nece biti stete od mraza,ali ne znam da ih sneg ne izlomi.U svakom slucaju nije dobro.

Ma sve je to malo ,bitno da nema mraza , a od subote temp. u porastu, zato bez brige, trbalo je vlage. Ja bogami sad kad sam sadio suva zemlja, tako da ova kisa moze samo da joj godi.

Trebalo bi biti sve u redu sa malinama. Nego je trava podivljala.

Zorane! Procvetale ove maline plavih plodova kod tebe :ppozdrav:

Ma sve je to malo ,bitno da nema mraza , a od subote temp. u porastu, zato bez brige, trbalo je vlage. Ja bogami sad kad sam sadio suva zemlja, tako da ova kisa moze samo da joj godi.

Ne voli malina mnogo vlage . Ona trazi umerenu vlaznost zemlje.

Kod mene napada dosta snega , a sljive , septelije , nektarine , kajsije procvetale pa se za njih jako plasim .

Maline su dosta krenule i solidno razvile pupoljke . Nece im nista faliti jedino ako se mozda neki listici slome , a za lastare me zabole cose , i onako ih sve trsim do prvog juna , svake godine .

Bez brige malinari.

Pozdrav.:kisa: :ppozdrav:

@ SStevan
Jeste, madzarka ili Pozegaca, kako ti volja da je zoves...

@ Meeker
Pricaj mi o travi, dva malinjaka sam sredio a ovaj od 70 ari jos ni isfrezeren ni okopan...
A trava JURISSSSSS...
2h4ccir.jpg

Al zato mi je kupina kao iz udzbenika, imaju fotke u ovoj temihttp://poljoinfo.com/showthread.php?2046-berba-kupina-2011-i-dali-ce-je-upste-biti

@ Ljujke01
Ja i cale smo jedini stalno zaposleni u malini,kupini,sljivi i jagodi. Supruga i majka su zaposlene i povremeno nam pomazu. Inaca izdajem zemlju pored reke u zamenu za dnevnice u malinjaku i kupinjaku. 1 hektar = 20 dnevnica. I svi zadovoljni. 4 hektara izdajem= 80 dnevnica + mi + pomogne sestric+ ujak i ujna+ tasta... Imam u tri malinjaka oko 1,15 ha i tri kupinjaka 50-60 ari , sljive 140 stabala i jagode po jedan red izmedju njih... Vidis i sam da ne mogu da stignem i da sam se nacisto zapetljao... Ali boze moj...
Pusticu sutra ili prekosutra slike da vidis kako sam sredio ona dva malinjaka po 20 ari...

Zorane!
Lepa padina za malinu. Više su krenule no kod mene. A trava :udri: :udri:
Travu u međurednom prostoru sam kosio i isfrezao, još trake oko samih malina, GRAMOXSONE ili kopanje ručno. Kakva ti je zemlja oko reke? Ako nije vlažna i zabarena probaj na njoj gajiti maline. Ili si probao pa ne može. :ppozdrav:

Odoh do malinjaka, da proverim situaciju. Možda nešto i budem radio.

Pozdrav za kolege malinare, isprskao sam prekuče po malinama travu AGRAMom a uveče pala kiša. Da li će imati efekta ili moram ponovo? Pupoljci nisu se još razvili skroz pa mislim da im neće štetiti ovaj sneg.

Provericu u poljo - apoteci ali iskreno vise verujem savetima proverenim u praksi od kolega malinjara - evo pitanja kupio sam Galmin i Cuproxan da prskam malinu jos pre 15 dana , cetiri puta sam od tad isao u malinjak da to odradim ali je kod mene zadnjih desetak dana non-stop duvao neki vetar od koga to nisam mogao da odradim , sada mi je veci deo malina izlistao , molio bih vas za savet da li smem prskati narednih dana kada se vreme stabilizuje ili sam potpuno zakasnio ? Hvala unapred pozz

Mislim da galmin ide u fazi dok miruje vegetacija,a najkasnije kada su listovi u fazi "misjih usiju".Po meni je kasno.

Evo slika slikanih pre sat vremena u malinjaku koji sam posadio prosle godine u aprilu, samo sto je prosla godina bila idealna za sadnju pa ce ove godine biti skoro pun rod na ovoj parceli od 20 ari...
2iuyy43.jpg

Nazad
Vrh