Potpuno se slažem sa cunamijem što se tiče suvih lastara. Izdignuti bankovi su prava stvar, mada ih je teško održavati. Kod mene su ih prošle godine prilikom okopavanja rasturili pa je bilo sušenja, popuniću ovih dana i ponovo izdignuti bankovi.
Što se tiče nove sadnje, moglo bi ako je sve spremno (prošle godine sam nešto malo sadio 17.04. i prijem je bio zadovoljavajući). Nemam nešto posebno da dodam dosta je napisano, jedino da se složim sa kolegama malinarima da treba uraditi analizu pa videti šta i koliko. Uglavnom su kod nas zemljišta kisela pa to treba popravljati. Ja bih stajnjak i fosforna i kalijumova đubriva zaorao u trake širine oko 1metar da budući redovi malina budu po sredini tih traka. Tu livadu bih svakako tretirao totalnim herbicidima i sejao nešto za zelenišno đubrenje. Ili ako ne sejem ništa poorao bih je i sada i na jesen, bude to drugačije zemljište nego kada je to samo uzorana livada. Stavljao sam slike kako pripremam zemljište za sadnju na jesen ove godine. Trenutno je zasejana zob.