vladimir kisač
Član
Zbog čega bobanvrb?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne bih se bas u celosti slozio sa tim, urea koja je data malini prva na pocetku vegetacije naravno u dosta manjoj dozi zapravo ima dobar efekat jer malko zakiseli zemljiste taman toliko da olaksa korenu usvajanje ostalih elemenata i da brze proradi posle zimskog sna. Naravno da ovo treba prihvatiti sa rezervom jer dobre rezultate daje na zemljistima gde je ph izmedju 6.5 - 7.Treba vodoti računa o ishrani jer nije svako đubre za svaki tip zemlje itd.Naročito sa ureom jer nije dobra za jagodičasto voće.
Treba vodoti računa o ishrani jer nije svako đubre za svaki tip zemlje itd.Naročito sa ureom jer nije dobra za jagodičasto voće.
Zbog čega bobanvrb?
Slično se ponašaju i fosforna đubriva. Superfosfat treba davati na alkalnim, a tomasovo brašno na kiselim zernljištima. Od kalijumovih đubriva, za đubrenje maline u rodu pogodniji su kalijum-sulfat i kompleksna đubriva koja ne sadrže hlor nego 40% -tnu kalijumovu so, jer hlor koji se nagomilava u zernljištu višego*dišnjom primenom ovog đubriva može toksično delovati na malinu.
добре саднице!mlada malina posađena u februaru ove godine;
Negde u februaru je bila dilema oko vezivanja.Neko je izbacio sliku ili link ne sećam se tačno a nemogu da nadjem post,vezivanju malina u Čileu.Tj mladari su bili preko 2,5 i više metara pa su prebacivani preko treće i vezivani dole za drugu žicu.Interesuje me dali je neko to radio i kako se pokazalo.
Pošto kod mene na jednom delu njive mladari su sad oko 2m.tu mi je bilo ležalo stajsko djubre pre nego sam ga rastrvio po njivi pa rastu ko nezdravi.ostali su oko metar metar i dvadeset.
Posle berbe jedino obavezan Qvadris a ostalo dodaj po zelji...