kurjakbb
Član
Kako su se pokazale ove vezice za malinu (slika iznad). Je l kliza malina duz zice?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
moyda i nije nedostatak kalijuma, videcemo
Ovo je odlično ako radi, jedino me buni da li uništava nadzemni deo biljke ili komplet sa korenom? Moraću ovo isprobati na jednom polju da vidim kako se ponaša malina,, bolje nego hemija koju bi koristio?Da li je neko probao SIRCE kao prirodni herbicid,Sirće odlično ubija „korov“ umesto herbicida. Deluje kao prirodni herbicid. Pogledati link na engleskom jeziku o tomeovde.Na primer, umesto skupog otrovnog i vrlo totalnog herbicida koji proizvodi kompanija Monsanto (poznata po GMO hrani), takozvani Total-glifosat ili Roundup, kod nas poznat kao herbicid TOTAL, koji se najčešće, rado i nedgovorno sada koristi na svojim posedima po Srbiji, od strane recimo mnogih koji gaje biljke za ishranu, mogli bi probati da umesto TOTALA koriste najjeftinije sirće. Sirće je biorazgradljiv prirodni herbicid, lako se pravi, tako što se izmeša voda i sirće, i to: 1 deo sirćeta, a 10 delova vode.Paziti samo da razblaženo sirće ne dotakne usev, jer će ono propasti pošto takav prirodni herbicid ne bira biljke, a sve uništava u roku od 24 sati. Zaštite one biljke koje želite, stavljajući karton ispred ili iznad njih. Sirće će sigurno uništiti one biljke koje vam dosadjuju i što rastu oko staza, oko kuće, trotoara, … e sad ne razumem kako bi malina odreagovala
Ja danas tretirao malinu u redu Kabuki-jem i rafal u kombinaciji
Za neki dan javljam rezultate
Oprez!
Ja se ne bih upustao u mešanje bilo koje vrste herbicida. Pisao sam već prošle godine da je jedan moj komšija , po preporuci stručnjaka dipl. agronoma, prskao travu sa Kabuki i Tomigan u kombinaciji. Na površini od 50ari malina mu je celo vreme stagnirala, listovi spaljeni i sve se više skupljali ka središtu. Sa strane malina je izgledala kao poparena. Pred berbu su rodne grane bile svega 15cm. Rodilo je nešto ali znatno slabije i sitno. Ove godine vidim da mu se malina oporavila i normalno izgleda.
Ti takođe planiraš Kabuki(Selektivni, sistemični herbicid), i Rafal(Selektivni translokacionoi herbicid ). Pitanje je šta se dobija u ovom mešanju hemijskih elemenata. Ako nisi ovako pre radio ili nisi čuo da je to neko koristio - izbegavaj.
Tek videh da si već poprskao. Prati pa javi