Radovi u malinjaku

Kako su se pokazale ove vezice za malinu (slika iznad). Je l kliza malina duz zice?

da, kabuki valjda ide u kombinaciji sa Rafal-om... da bi se swe unistilo. Ako se dobro secam sa predavanja. Ja sam prosle godine koristio Basar kojim sam prskao okopane maline, dakle zemlju, i mnogo manje je trave bilo za plevljenje u kasnijim mesecima. Ove godine su izbacili preparat Zanat, za koji kazu da je jos bolje. To cu samo da koristim.

-------------------------------------------------------------------------------

Ne kliza, bar ne gde su tri zice. I dosta su kvalitetnije izrade nego sto su recimo bile pre 5-6 godina. Pojavila se sad i ona verzija sa tankom zicom i papirom okolo, kao papirne trakice ispadne. Samo ne znam koji ce biti problem onoga da se skida. A ove crvene zakaceljke skines i koristis po par godina.

Zanat vec godinama koristim u pasulju i krompiru. Tretira se zemljiste pre nicanja tih kultura i odlican je. Ali za maline mi ga nisu preporucivali.

Ja sam ove godine nakon okopavanja i plevljenja isprskao stomp akvom, dobio sam preporuku da je dobro sredstvo i da ne skodi malini, a rezultate cu videti za desetak dana..

Da li je neko probao SIRCE kao prirodni herbicid,Sirće odlično ubija „korov“ umesto herbicida. Deluje kao prirodni herbicid. Pogledati link na engleskom jeziku o tomeovde.Na primer, umesto skupog otrovnog i vrlo totalnog herbicida koji proizvodi kompanija Monsanto (poznata po GMO hrani), takozvani Total-glifosat ili Roundup, kod nas poznat kao herbicid TOTAL, koji se najčešće, rado i nedgovorno sada koristi na svojim posedima po Srbiji, od strane recimo mnogih koji gaje biljke za ishranu, mogli bi probati da umesto TOTALA koriste najjeftinije sirće. Sirće je biorazgradljiv prirodni herbicid, lako se pravi, tako što se izmeša voda i sirće, i to: 1 deo sirćeta, a 10 delova vode.Paziti samo da razblaženo sirće ne dotakne usev, jer će ono propasti pošto takav prirodni herbicid ne bira biljke, a sve uništava u roku od 24 sati. Zaštite one biljke koje želite, stavljajući karton ispred ili iznad njih. Sirće će sigurno uništiti one biljke koje vam dosadjuju i što rastu oko staza, oko kuće, trotoara, … e sad ne razumem kako bi malina odreagovala

moyda i nije nedostatak kalijuma, videcemo
QxUCUnH.jpg

Samo opusteno.....ovo je zbog kolebanja temperature...hladni dani pa topli, pa opet tako..kad se vreme ustabili sredice se i ovo!

Da li je neko probao SIRCE kao prirodni herbicid,Sirće odlično ubija „korov“ umesto herbicida. Deluje kao prirodni herbicid. Pogledati link na engleskom jeziku o tomeovde.Na primer, umesto skupog otrovnog i vrlo totalnog herbicida koji proizvodi kompanija Monsanto (poznata po GMO hrani), takozvani Total-glifosat ili Roundup, kod nas poznat kao herbicid TOTAL, koji se najčešće, rado i nedgovorno sada koristi na svojim posedima po Srbiji, od strane recimo mnogih koji gaje biljke za ishranu, mogli bi probati da umesto TOTALA koriste najjeftinije sirće. Sirće je biorazgradljiv prirodni herbicid, lako se pravi, tako što se izmeša voda i sirće, i to: 1 deo sirćeta, a 10 delova vode.Paziti samo da razblaženo sirće ne dotakne usev, jer će ono propasti pošto takav prirodni herbicid ne bira biljke, a sve uništava u roku od 24 sati. Zaštite one biljke koje želite, stavljajući karton ispred ili iznad njih. Sirće će sigurno uništiti one biljke koje vam dosadjuju i što rastu oko staza, oko kuće, trotoara, … e sad ne razumem kako bi malina odreagovala
Ovo je odlično ako radi, jedino me buni da li uništava nadzemni deo biljke ili komplet sa korenom? Moraću ovo isprobati na jednom polju da vidim kako se ponaša malina,, bolje nego hemija koju bi koristio?

Sent from my C5503 using Tapatalk

Samo da potvrdimo, sirće 0,9% to je razblazeno sa vodom u odnosu 1-10?
I ja planiram da sutra probam pa sta bude...

Vujke, trebalo bi u to da se doda i malo sapunice ili tecnosti za sudove kako bi sirce bolje prionulo na list.

Ja imam prirucnik u kome pise isto da se sircetom u koncetraciji 15% unistava korov i dodaje se sapunica, to je u delu koji je vezan za organsku proizvodnju maline.

Ja danas tretirao malinu u redu Kabuki-jem i rafal u kombinaciji
Za neki dan javljam rezultate

Juče mi u poljoprivrednoj apoteci lik preporučio ovaj preparat za bolest sušenja izdanaka, kaže da može do cvetanja da se primenjuje... Jel koristio ko ovo ili da ipak idem sa Cuprozin 35 Wp?
c1bb26d85e286b9f09568b7104f78ec0.jpg

Ja danas tretirao malinu u redu Kabuki-jem i rafal u kombinaciji
Za neki dan javljam rezultate

Oprez!

Ja se ne bih upustao u mešanje bilo koje vrste herbicida. Pisao sam već prošle godine da je jedan moj komšija , po preporuci stručnjaka dipl. agronoma, prskao travu sa Kabuki i Tomigan u kombinaciji. Na površini od 50ari malina mu je celo vreme stagnirala, listovi spaljeni i sve se više skupljali ka središtu. Sa strane malina je izgledala kao poparena. Pred berbu su rodne grane bile svega 15cm. Rodilo je nešto ali znatno slabije i sitno. Ove godine vidim da mu se malina oporavila i normalno izgleda.

Ti takođe planiraš Kabuki(Selektivni, sistemični herbicid), i Rafal(Selektivni translokacionoi herbicid ). Pitanje je šta se dobija u ovom mešanju hemijskih elemenata. Ako nisi ovako pre radio ili nisi čuo da je to neko koristio - izbegavaj.

Tek videh da si već poprskao. Prati pa javi

meni su dali kombinaciju kabuki-galolin,ali sad ne smem da prskam sa ovim,opet cu ja desikokes,to je provereno prosle godine
Oprez!

Ja se ne bih upustao u mešanje bilo koje vrste herbicida. Pisao sam već prošle godine da je jedan moj komšija , po preporuci stručnjaka dipl. agronoma, prskao travu sa Kabuki i Tomigan u kombinaciji. Na površini od 50ari malina mu je celo vreme stagnirala, listovi spaljeni i sve se više skupljali ka središtu. Sa strane malina je izgledala kao poparena. Pred berbu su rodne grane bile svega 15cm. Rodilo je nešto ali znatno slabije i sitno. Ove godine vidim da mu se malina oporavila i normalno izgleda.

Ti takođe planiraš Kabuki(Selektivni, sistemični herbicid), i Rafal(Selektivni translokacionoi herbicid ). Pitanje je šta se dobija u ovom mešanju hemijskih elemenata. Ako nisi ovako pre radio ili nisi čuo da je to neko koristio - izbegavaj.

Tek videh da si već poprskao. Prati pa javi

Pa kažu da kad se mešaju bilo koje vrste herbicidi da izazivaju fitotoksicnost ali u malini može jer se mladi lastari(koji su sad krenuli) niste Kabuki-jem a rafal je za uskolisni korov.Bilo bi problema ako se mesa u kukuruzu gde sadnice ostaju pa može da izazove usporeni rast i krivljenje stabla.Zvao sam dva različita izvora tj.savetodavne službe i galenikinog savetnika i kažu da može.Javljam kakvi su rezultati za neki dan

Ja sam isao kombinaciju Reglone Forte i Fusilade Forte.Prosle godine sam koristio Dessicash i nisam bio zadovoljan.

Nazad
Vrh