Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pripadaju samo istoj grupi,parakvat(agram) je otrov prve kategorije dok je dikvat druga kategorija,zato me i interesuje kakav je u praksiKoristio sam DESSICASH,Indijski preparat,ista aktivna materija kao kod agrama,ali deluje slabije od agrama posebno na neke vece sirokolisne korove
Da nisi malo pozurio sa KANOM? Po meni bi to trebalo krajem marta ili pocetkom aprila! Isto mislim i za freziranje!Malinu sam isprskao funguranom~oh ,primetio sam da je sprzio listice po obodu listici su maleni ,prskao sam po preporuci i pumpa je bila 100% cista vreme prskanja idealno ,pupoljci koji su se zatim razvili dan kasnije nisu osteceni. Na oko 600 metara sam bacio oko 50 kg kan i isfrezirao ostalo je okopavanje stare maline i polako kod jesenas sadjene plevljenje i freziranje.
e oprosti ne pratim bas.. gnojio sam ja pilecim i bilo je ok, nista spektakularno. sad vec par godina ne koristim samo yaru i prezadovoljan.. razmisljam samo kompost zemlju ubuduce stavljat i umjetno gnojivo...@tomazy
Moze li molim te odgovor za djubrenje pilecim stajnjakom sto sam ti poslao na pp?
e oprosti ne pratim bas.. gnojio sam ja pilecim i bilo je ok, nista spektakularno. sad vec par godina ne koristim samo yaru i prezadovoljan.. razmisljam samo kompost zemlju ubuduce stavljat i umjetno gnojivo...
Hvala Uzicanin. Zbog cega je bolje da vestak zakopam nego da freziram? I jel samo da rasceprkam zemlju motikom ili treba da ih nagrcem? Kod mene jos nije krenula vegetacija, maline ovde onde po neka pocela da pupolji, a trave jos uvek nigde nema.Kako ti je prva godina a nemas preterano mnogo, bolje uzmi i taj vestak samo motikom zakopaj, i onda plevljenje. NIPOSTO ne dozvoljavaj travi da raste posle bacanja djubriva. I samo je kljukaj KANom u prvoj godini i folijarno. A u drugoj godini slobodno frezeruj blizu biljke ali niposto nemoj da ides duboko. Maximalno 7-8 cm..
Jel koristio neko od vas Reglon Forte,Dikva Top ili Dessicash,planiram neki od njih,posto vise nema gramaksona,agrama i galopa a kabuki ne vredi nista?!
Ja kad sam jesenas posadio malinu nisam je prekracivao, jer mi je tako reko prodavac, pupoljci bubre, a negde ima i listova, mogu li sada to da uradim, jer se iskreno plasim kradje, 3 coveka za 20 min caskom mogu sve da povade.
E tako vec moze! Srdačan pozdrav.@vladicanik, vlado jeste malo rano za frezu ali time pripremim teren za ono glavno freziranje koje dolazi krajem marta freza tada ide dublje i lakse posto je zemlja vec rastresena ,drugom mehanizacijom ne ulazim niti plugom,posto mi je medjuredni prostor 1,80 pa ovako odrzavam zemljiste koje se posle berbe sabije i ugazi. pozz
Meni lici na malininu bubu galicu.jedini lek je iseci te izdanke i spaliti ih jel ona se leze tek kada malina pocinje da cveta i tada insekticid nedolazi u obzir tek posle branja obavezno prskati nekim insekticidom da nebi ponovo postavila larve.
Kod komsije u malinjaku. Sta je uzrok i sta je lek?
Možeš slobodno. Ja sam moje prekratio na svega dva tri pupoljka ili oko 5 - 10cm iznad zemlje. Nisam nikad probao ali dobijam uveravanja više ljudi da su probali i sve da poseku i sve im se primilo. Malopre razgovaram sa čovekom koi je prošle godine sadio malinu tako što je sadnice orezao oko 5cm iznad korena i sve komplet zakopao kao krompir što se zakopava i sve mu se primilo bez problema. Ima tu logike jer tako već rade godinama neki proizvodjači sadnog materijala. Konkretno u Bosni ljudi, imali smo priliku da čujemo njihovo izlaganje na predavanju održanom u Arilju a koje sam ja objavio par strana unazad, rade proizvodnju sadnog materijala iz reznice korena. Šta to znači? Sadnice kad vade iz matičnog malinjaka, oni višak korenovog sistema orezuju makazama i taj višak mešaju sa kompostom , sipaju u posude od dva deci i iz tih žilica niče nova malina. Tako oni prodaju sadnice maline krajem aprila i može se odmah saditi i ništa ne boluje jer se sadi sa kompostom. Ali opet ponavljam , ja tako do sad nisam radio.
Hvala Uzicanin. Zbog cega je bolje da vestak zakopam nego da freziram? I jel samo da rasceprkam zemlju motikom ili treba da ih nagrcem? Kod mene jos nije krenula vegetacija, maline ovde onde po neka pocela da pupolji, a trave jos uvek nigde nema.