The Chemist
Član
Zna li neko kako spreciti lomljenje rodnica?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene je ja mislim jasna situacija.U 90% slučajeva kada sane rodni struk sa granama sanu i izdanci iz zemlje.Isto je i moje zapazanje a i strucnjaci tvrde da nije fitoftora,inace u 95 % kucica ima zasad zdravih izdanaka,a u onih 5% ili nema ili su i tu listovi prosarani ali izdanak izgleda dobro napreduje i ne susi se.Ipak moze biti tacna teorija koju sam vam ranije izneo da zbog viska vode dolazi do sabijanja tla,istiskanja kiseonika i gusenje korena.E sad gde nema zaperaka tu je se ugusio a ovi drugi se bore.Inace tu gde su isecene suve zasad ima manje izdanaka iz korena i imam utisak da ne napreduju brzinom koja treba.Praticu sta se desava,od srede krece berba pa ako za sedam-deset dana utvrdim da je tako bacicu tuda malo kana da ih poguram.
ridomil nije preparat protiv truleziJe li probao tko sa alumij fosetilom protiv truleži??? Jedini pravi sistemik koji se krece uzlazno i silazno u biljci tako da se malina samo oprska klasicno, nema zalijevanja kao kod ridomila...
da naravno 14 dana minimum je karenca u biljci je nakon 10 minuta od zalevanja ili prskanja, ali vidjao sam mnogo bezuspesni pokusaja tretiranjem ridomilomHoce li dospeti ridomil u plod ako sada zalijem.Hvala unapred
Zemo kako se pokazao taj Glen Ample za uzgoj,koliko je otporan na bolesti,i kakvi su mu prinosi,.....Hvala