tomazy
Član
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav kolege!
Ne znam kakva je situacija u Srbiji, ali kod nas su poplave od otapljanja snijega i puno kiše tako da mi na malinjaku koji smo posadili prije mjesec dana (vilamet) stoji cca 10 cm vode. Maline još nisu krenule sa vegetacijom.
Zanima me kolika se šteta može očekivati?
voda i malina ne idi zajedno pogotovo u ovim fazama postoji verovatnoca da usled viska vode u korenovom sistemu dodje do razvijanja mnogih bolesti i gusenja istog , a sa time izumiranje celokupne biljke, sad posto je u pitanju tek posadjena malina mogu da kazem da nisam strucan jer nisam imao takav slicaj do sadaPozdrav kolege!
Ne znam kakva je situacija u Srbiji, ali kod nas su poplave od otapljanja snijega i puno kiše tako da mi na malinjaku koji smo posadili prije mjesec dana (vilamet) stoji cca 10 cm vode. Maline još nisu krenule sa vegetacijom.
Zanima me kolika se šteta može očekivati?
javi kad bude izbio prvi cvet i stigne plod bas me zanima????
mozda bi mogo neki medjuusev izmedju malina.
Zanima me jos da li je neko upoznat sa holandskim djubrivom SIFORGA, u pitanju je organsko djubrivo kao neka zamena za kokosiji stajnjak?
Pozdrav..."vidim" da se razumete u pumpe i navodnjavanje pa reko' da pitam.
Da li je bolje raditi kap po kap i kako postavljati ako jeste ili rasprskivacima(vodenim topovima)?
Koji motor je optimalan ako sam polozio cev fi=50mm u zemlju i vodim vodu iz reke koja mi je od malinjaka na 180 metara ako zelim da postavim rasprskivace i zalivam malinjak ,a dimenzije parcele su 25x90 metara?
Gde nabaviti opremu za navodnjavanje u nasem kraju (Pozega-Arilje-Uzice) uzevsi u obzir cenu,kvalitet i pouzdanost.
Inace malinjak je zasadjen 2011 u prolece i prilicno je los(dosta suvi,niske maline...) pa se nadam da cu ga popraviti navodnjavanjem i stajnjakom koji sam vec bacio i zafrezerovao.