Pod malinom ( samo stari crni Vilamet ) 60ari , razmak izmedju reda 2m (smatram da je idealno od 2 do 2,2m ) vec sam ranije objavio da obradjujem sa tomicom pa nema potrebe za veci razmak .
Joker; Sadnju maline obaviti sto pre , vrlo lako moze da se desi da se vreme iscisti i da kasnije nakon sadnje nebude kise . Sto se mene tice ja bih je pre sadio po kisi nego cekao . Prosle godine sam posadio jos 8 reda po 120m , tri reda sam posadio SEDAM dana ranije (zatrapljenu sadnicu) u mokru zemlju po kisi i verujte samo ta tri reda nemaju nijedne suve , a ostale redove sam vadio sadnicu i odmah sadio (sva se primila u pocetku) i suve u njima oko 70% .[/QU
Vilamet zanima me u vezi te 70% suve.
kada je doslo do susenja ,imali tu sada izdanaka.mislis na fitoftoru ili?
zemljiste jeli isto?ko i za ovu pre.
zanimljivami je ova pojava,i volio bi cuti necije strucno misljenje.
inace u sta umacete malinu pre sadjenja?
ova godina mi zanimljiva za malinu,jel nikada ovako rano nije bilo toliko cena u najavi.
hvala unapred na odgovoru
- - - - - - - - - -
Evo moj komsa i ja kontamooo....??? ja mudroser.....m jos je nisam nicim prskaoooo....dvoumim se dali da je prskam samo bajkalom i slavolom ili bakrommmm ....dali nije kasnoooo....???? pupci se otvarajuuuu....?
I ova sadnja 07 03 2013
http://www.dodaj.rs/f/1N/LT/zkmKdci/dscf0371.jpg
Pozd....
da je moja malina ja se ne bi nimalo dvoumio isao bi bakrom.
jedino zavisi jel bilo koje jos ovogodisnje prskanje i sacim.
da li bi mi neko mogao objasniti razliku uspravne sadnje ko sto je kod pola i poloske tj kada se malina polozi u red.
i imali neko iskustva sa oba vida sadnje?
hvala unapred za sve odgovore