Radovi u malinjaku

pole prijatelju sta ti bi..... pa ja ti donosim dobre vesti kao "ptica roda".... cene za malinu srpsku bice kao nikad do sada u otkupu .....a hladnjacari ce posle da se razmisljaju sta ce sa snjom-e u svetskoj konkurenciji... ali to nije problem proizvodjaca .....vec onih koji su spremni na sve....i svasta....ovuda po pozegi .....nude djubrivo, nude mreze -protiv- gradne, sisteme za navodnjavanje i sve u kompenzaciju na nevidjeno.... samo daj "njima" malinu iduce godine , kakvi su "papci naivni"....sledi lom kao nikada do sada (zabelezite ovaj moj post , ili cu vas ja potsetiti u isto vreme iduce godine) ..... u svakom slucaju sezona-rod 2013 bice.....cudo.......

Imenjace ..... ovo mi malo lici kao da places na tudjem groblju....sem ako nisi pola malinar a pola hladnjacar ili nesto izmedju.....?
POZDRAV.

Pole,
U istoj ovoj temi na strani 109 od 9.05. 2012.god. postavio si sliku kultivatora sa prskalicom.Vidim da je sa kardanom.Koji je raspon tockova na prskalici i od cega je diferencijal.Nisam bas strucan oko ovoga ,ali ako mozes detaljnije da mi pojasnis kako si ovo uradio.Posto nije tema foruma evo mejl brkic.ivan@open.telekom.rs

pretpostavljam da je pitanje za mene ,ubuduce klikni na odgovori sa citatom kome postavljas pitanje ili komentar
parcela je 20 ari 10ari iz 2001 godine , 2,5 ari 2009, 2,5 ari 2010 , i 5ari 2011, ukupno je bilo 1910kg rod 2012

moj post od 3 06 2012 godine cena za 2012 godto sto ne stima dogodice se uskoro ,prvo rod maline 2011 skoro sav izvezen u pocetku izvoza dobre parice na kraju minimalna zarada sto i nije tako lose,sastanaka za odredjivanje ovogodisnje cene maline pocinje sutra tj"tamo neki ljudi koji planiraju i ove godine da namlate velike novce na nasem znoju" svi ce se drzati dogovora dok ne dodje 1/3 berbe najdalje do polovine branja, medjutim kad vide da su otkupljene kolicine skromne docice do pometnje na trzistu nudice cene preko cene samo da napune hladnjce ali od toga filma nema nista ove godine samo mi u srbiji ne znamo da ce nas rod da bude do 30% manji nego 2011 goda ceo svet vec zna tu situaciju zbog cega se cuti o tome, naravno sve zbog manje otkupne cene nema drugog rzloga to mu dodje 95000 ton manje 30 % jednako 66000 tona sto znaci da ce vecina hladnjaca biti za 1/3 praznija u odnocu na proslu godinu ,sad gospodda hladnjacari izvolite pa dajte ako smete cenu nizu od 1 eur , ima jednom da presecete granu na kojoj stojite i zauvek da ode malina iz srbije,i sa vama hladnjacarima i sa nama proizvodjacima koji ni sa tom cenom od 1 eur im da propadnu pitanje je st ce se desiti do beerbe 2013 godine ovo malo sto se nabere ove godine cuvace se bas kao CRVENO ZLATO
ZATO MALINARI NE DAJTE MALINE ZA MALE PRARE PODELITE RODBINI I PRIJATELJIMA PRVA 2,3 BRANJA JER CE SE TO KASNIJE SVE NADOKNDITI
situacija je jos gora nego sto sam predvideo nismo stigli ni do 40 000 tona sto je porazavajuce , a rod za ovu godinu jos neizvesniji nema te cene koja ce da opravda ovu propast ,od najveceg izvoznika postatosmo i uvoznik maline ,dosla su cudna vremena kao nikada do sada bitno je da ovo malo maline sto je ostalo da se dobro obradi i spremi da bi se sa dobrom cenom krenulo u oporavak srpske maline

@ cunami je napisao....-ZATO MALINARI NE DAJTE MALINE ZA MALE PRARE PODELITE RODBINI I PRIJATELJIMA PRVA 2,3 BRANJA JER CE SE TO KASNIJE SVE NADOKNDITI-...
Ako treba i prosipajte.... ha.ha :haha::sta::cool:::novac::

pozdrav svima. eo ja sam danas polako poceo sa vezivanjem. nema vise sta da cekam. poterala je naglo, vec imam ponege da je pupoljak pukao. nadam se da nece biti jakih mrazeva. sto se tice stanja, i nije nesto. nisam redovno uspevao da navodnjavam jer sam morao proslo leto da navodnjavam kupinu intenzivno ( opravdano jer je cena bila odlicna) pa imam i suve lepo. kakvo je stanje kod ostalih. krecete li sa radom?

Ako vreme posluzi za vikend,pocinjemo i mi vezivanje,nema se sta cekati........sledeci korak posle toga,prskanje plavim uljem verovatno,pa bacanje kana oko mladenaca....

cunami kad planiras da krenes sa prskanjem , plavo ili crveno ulje + dodatna sredstva posle vezivanja naravno pozdrav

igore kakva iskustva imas sa crvenim uljem cini mi se u ranijim postovima da si ih koristio i koja ces jos sredstva da primenis

a veliki pozdrav i ostalim malinarima

imam dosta posla nemam vremena da se vracam na prethodne postove da vidim sta ste ranije koristili

Poslednja izmena:
cunami kad planiras da krenes sa prskanjem , plavo ili crveno ulje + dodatna sredstva posle vezivanja naravno pozdrav

igore kakva iskustva imas sa crvenim uljem cini mi se u ranijim postovima da si ih koristio i koja ces jos sredstva da primenis

a veliki pozdrav i ostalim malinarima

imam dosta posla nemam vremena da se vracam na prethodne postove da vidim sta ste ranije koristili

Aco druze,ja sam do sada svake godine koristio crveno ulje,Herbos,pokazalo se extra,ali sam ga jos prosle godine jedva nabavio,izgleda da ga je zbog necega zabranila Evropska unija......u kojoj inace nismo....xex.....ma bezveze.Ako ga jos negde nadjem u prodaji,a da nije pri isteku roka,pre sam za crveno ulje.Kod mene lastari poceli da pupe,au,pominje se neki mraz ovih dana....nacuo sam i za neki snezic oko 15 tog......neka nam je Bog u pomoci!

Aco druze,ja sam do sada svake godine koristio crveno ulje,Herbos,pokazalo se extra,ali sam ga jos prosle godine jedva nabavio,izgleda da ga je zbog necega zabranila Evropska unija......u kojoj inace nismo....xex.....ma bezveze.Ako ga jos negde nadjem u prodaji,a da nije pri isteku roka,pre sam za crveno ulje.Kod mene lastari poceli da pupe,au,pominje se neki mraz ovih dana....nacuo sam i za neki snezic oko 15 tog......neka nam je Bog u pomoci!
Pozdrav drustvo i ja sam koristio HERBOS crveno ulje nisu ga zabranili valjda je firma otisla pod stecaj tako da ga vjerovatno nece ni biti jedino ako ima zaliha negdje,vidjecemo sta ce biti meni bi ove godine trebao biti prvi rod:osmeh::ppozdrav:

pozdrav malinari danas sam isao da nasecem kosnika za stubove , malo se ne nagrdih . stilka 180 stara godinu dana prilikom secenja ni sam ne znam kako se desilo iskosi se izlete lanac sa maca i sve u svemu dobro sam proso. lanac ne mogu da vratim nesto a popravku sam ostavio za sutra , i sad se smirujem uz spricer ajde navratite ne kazu dzabe u drustvu se i kaludjer zeni meni samom nesto i ne ide ha ha:haha:

- - - - - - - - - -

evo malo slika trenutno stanje
image0101.jpg

image0102.jpg

image0103.jpg

image0104.jpg

image0105.jpg

image0106.jpg

Bio sam u malinjacima i kupinjacima danas. Ako dobacim po 10 tona i jednog i drugog bicu srecan. Steta od suse oko 15, mozda i 20%, i pored navodnjavanja i zasene... Ali sta je tu je. Kud svi Turci tu i mali mujo...

aco aco ta malina kad stigne da se bere neces moci da prodjes , nekako mi se cini da je razmak izmedju redova bas mali ;inace malinjak izgleda dobro

Nazad
Vrh